Cis 4 Ever zamelt op vijf jaar tijd gigantisch bedrag in voor Kom op tegen Kanker

Anke Gooijer en Kris Ceustermans zetten zich al jaren in voor Kom op tegen Kanker.© Erik Van Eycken

Bonheiden -

Tijdens Wereldkankerdag zaterdag maakte Vzw Cis 4 Ever het bedrag bekend wat het de voorbije vijf jaar al inzamelde voor Kop op tegen Kanker. En dat bedrag tikt goed aan. Inmiddels staat de teller op 270.000 euro.

Erik Van Eycken

“We willen met Cis 4 Ever het bedrag bekend maken dat we tot nu inzamelden”, zegt Anke Gooijer, mama van de overleden Cis. “Op de Dag tegen Kanker zaten we aan een bedrag van 231.000 euro en we hoopten dat we tegen het einde van 2022, begin 2023 het ronde bedrag van 250.000 euro konden afkloppen. Maar het werd zelfs meer met liefst 270.000 euro”, verklapt ze. “We zijn dus in onze opzet geslaagd en iedereen mag dat weten. We zijn er best fier op”, klinkt het.

Anke zegt dat alle centen zijn geteld maar dat er nadien gewoon wordt verder gedaan met het inzamelen van centen. Dat gebeurt onder meer door talloze loop- en wielerteams, maar ook door de verkoop van onder meer truffels op verschillende jaar- en lentemarkten.

Onlangs nog won Cis 4 Ever de publieksprijs ‘Tofste Trooperdroom 2022’. De trofee werd uitgereikt bij Studio 100 in Schelle en heeft een waarde van 1.500 euro. Met die centen wordt bijgedragen aan startgelden die nodig zijn om ploegen te laten deelnemen aan de 1.000km tegen Kanker en de 100km-run. De ouders van Cis zijn heel het jaar door druk in de weer om centen te verzamelen. Al het geld gaat rechtstreeks naar Kom op tegen Kanker.

Kris Ceustermans en Anke Gooijer verloren enkele jaren geleden hun toen 12-jarige zoon Cis aan de gevolgen van een hersentumor.

AANGERADEN
Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Meest gelezen uit de buurt