Aangepaste circulatie aan parking ’t Getouw start maandagmiddag

Door de verbouwingswerken op lagere school Rozenberg wordt de circulatie op en rond parking ’t Getouw aangepast.© Tommy Maes

Mol -

De aangepaste verkeerscirculatie in Molenstraat/Molenhoekstraat en de parking van ’t Getouw in Mol gaat in vanaf maandagmiddag 6 februari. De datum werd al meerdere keren aangepast, maar is nu definitief bevestigd door de aannemer. De maatregelen worden ingevoerd voor de verbouwingswerken aan lagere school Rozenberg.

Bij de grote verbouwingswerken aan lagere school Rozenberg wordt het dak van een schoolgebouw vervangen door een bijkomende verdieping. Voor het veilig verloop van de werken worden het voetpad en een volledige rijstrook tot minstens eind 2023 ingenomen voor de werfzone over een afstand van 100 meter.

In die periode gelden er ingrijpende verkeersmaatregelen, zoals een gewijzigde circulatie op de parkings van ’t Getouw. De verkeersdienst plaatst daarvoor de nodige verkeersborden. De werkzaamheden en de aangepaste circulatie gingen normaal gezien al in de loop van januari van start, maar de timing schoof telkens op. Nu heeft de aannemer definitief bevestigd dat de verbouwingswerken maandag 6 februari starten.

Het kaartje met de aangepaste circulatie.© rr

Eenrichtingsverkeer voor auto’s

Voor auto’s geldt er een circulatielus met eenrichtingsverkeer. Alle inkomende auto’s draaien in de Molenstraat bij administratief centrum ’t Getouw meteen de parking op naar rechts. Via de laatste parkeerrij wordt er een doorsteek gemaakt naar de tweede parking. Langs de haag die de parking scheidt van de Wandelweg rijden auto’s over de parking richting secundaire school Rozenberg. Verkeer naar de achterliggende woonstraten kan naar rechts over het bruggetje.

Auto’s die de parking willen verlaten, volgen de volledige verplichte circulatie en kunnen vervolgens via de overblijvende rijstrook van de Molenstraat naar het kruispunt met de Rozenberg. Ook auto’s uit de achterliggende woonstraten moeten de verplichte circulatie via de parking volgen.

Voetgangers en fietsers

Voor voetgangers is het voetpad langs de school Rozenberg al afgesloten vanaf het kruispunt met de Rozenberg. Zij gebruiken het voetpad aan de kant van de Molenhoekstraat. Pas wanneer ze de werfzone voorbij zijn, mogen ze opnieuw oversteken richting schoolpoort.

Ook voor fietsers geldt het verplichte eenrichtingsverkeer. Bij de doorsteek over de tweede parking gebruiken ze wel de Wandelweg achter de haag. Omdat er door de ingrepen langere wachttijden voor auto’s worden verwacht, raadt de gemeente Mol bestemmingsverkeer voor ’t Getouw of school Rozenberg aan om zo veel mogelijk met de fiets of te voet te komen. (mto)

Dit schoolgebouw wordt grondig verbouwd.© Tommy Maes

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten