Voetbal 1ste provinciale Sassport Boezinge

Hij is al 36 jaar, maar toch wil Kevin Chateau met Boezinge terug naar nationale: “Alles is hier aanwezig, maar rustig blijven is nu de boodschap”

Kevin Chateau zit dit seizoen al aan acht doelpunten en een vijftal assists.© Bart Vandenbroucke

Boezinge liet zich vorig weekend niet verrassen op het moeilijke veld van staartploeg Veurne (1-2). De leider lijkt klaar voor de topper in eigen huis tegen WS Lauwe, dat als nummer drie met zes punten minder ook nog op promotie jaagt. Voor doelpunten rekent Sassport op de Franse spits Kevin Chateau.

Amaury Verdruye

Boezinge is op dreef na de trainerswissel. Na een middelmatige start en veel heisa rond de match tegen Blankenberge namen de Ieperlingen afscheid van Angelo Paravizzini. Dylan Vanhaverbeke, die vorig seizoen nog kampioen werd met Wevelgem in tweede provinciale, volgde hem op. Sindsdien vond Boezinge zichzelf terug en boekte het zowaar 22 op 24. Een sleutelrol in die fameuze cijfers is nog altijd weggelegd voor topschutter Kevin Chateau, dit seizoen al goed voor acht doelpunten.

“Het loopt lekker met zoveel goals en vier of vijf assists”, vertelt de Fransman, die zich intussen gepokt en gemazeld voelt in de Westhoek maar nog steeds in het Franse Duinkerke woont. “Ik probeer gewoon elke wedstrijd het maximum te geven. Na mijn passage bij Westhoek heb ik het plezier in het voetbal teruggevonden bij Boezinge. Ik voel me hier goed in mijn vel en de club is tevreden over mijn prestaties. Voor volgend seizoen hebben we dan ook al een mondeling akkoord gevonden. Ik wil onze vorige coach Angelo Paravizzini wel nog bedanken om me te herlanceren, maar ook met Dylan Vanhaverbeke heb ik een goed contact.”

Andere tactiek

De nieuwe coach wijzigde het systeem van 3-5-2 naar 4-3-3 en dat blijkt te lonen. “Ook onder Paravizzini brachten we - zeker thuis - zeer goed voetbal, maar uiteindelijk bleven we in de subtop steken. Met de komst van Vanhaverbeke zijn we veel directer en meer offensiever beginnen spelen. De kwaliteit van de spelersgroep was natuurlijk al aanwezig, maar vooraan zijn we met drie man veel gevaarlijker en creëren we meer kansen.”

Met 36 lentes zou je denken dat Chateau stilaan aan het einde van zijn Latijn is, maar niets is minder waar. “Wat mijn geheim is? Hard werken. Ik ben iemand die harder probeert te werken dan de andere. Op maandag geraak ik tegenwoordig iets moeilijker uit mijn bed, maar dat neem ik er graag bij”, vertelt de elektromechanicus. “Tijdens de wedstrijden loop ik veel. Ik probeer oorlog te maken in de box en ga de duels aan. Ik hoop dat ik deze vorm kan vasthouden tot het einde van het seizoen.”

En dan de titel voor Boezinge? “Dat vind ik heel gevaarlijk om te zeggen. We zouden graag kampioen worden, maar ik vind het niet gepast om dat luidop te verkondigen. Dat zorgt voor provocatie en kan ons misschien nog zuur opbreken. We hebben momenteel drie punten bonus op eerste achtervolger Wevelgem, zes punten op WS Lauwe en zeven punten op Blankenberge. De druk ligt nu bij hen. Zondag staan we voor een belangrijk duel tegen het stugge WS Lauwe. Ik denk dat er voor de titel zal worden gestreden tot het einde.”

Als Boezinge wil overgaan naar derde afdeling, dan zal het zijn licentie voor nationaal voetbal moeten aanvragen. “Daar weet ik eigenlijk niets van”, besluit Chateau. “Het bestuur staat volledig achter ons, is tevreden over onze prestaties en is zeer ambitieus. Ik denk dat alles aanwezig is om over te gaan, maar rustig blijven is nu wel de boodschap.”

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten