Werken schuiven op naar weghelft aan Hoppinpunt Kassei

De herinrichting van de Rubensstraat, tussen rotonde Kassei en Europabrug, is zo goed als klaar.© De Werkvennootschap

Vilvoorde -

In Vilvoorde is de herinrichting van de Rubensstraat, tussen rotonde Kassei en Europabrug, zo goed als klaar. Er werden nieuwe rijstroken aangelegd met een nieuw fietspad. Na het weekend start de heraanleg ten noorden van het Hoppinpunt (vervoersknooppunt, red.).

Dimitri Berlanger

Na het weekend, op maandag 6 februari, schuift het verkeer op naar deze nieuwe weghelft en start de heraanleg van de noordelijke zijde aan de kant van het Hoppinpunt. Gemotoriseerd verkeer passeert de werfzone op één rijstrook per richting en kan weer van en naar de Brusselsesteenweg rijden.

De fasewissel van maandag heeft echter de grootste impact op voetgangers en fietsers. Die mogen vanaf 6 februari uitsluitend de zuidelijke brughelft gebruiken. Je fietst en wandelt in beide richtingen de brug over aan de kant van Brussel.

Zebrapad

Om deze zijde te bereiken moet je vanuit het centrum via het zebrapad aan het begin van de brug oversteken. Aan het begin van de Vuurkruisenlaan, iets voorbij het Proximusgebouw, werd eerder al een tijdelijk zebrapad voorzien. Het is via deze oversteekplaats dat je met de fiets of te voet moet oversteken. Dit geldt in beide richtingen, dus ook als je vanaf de bandencentrale de brug gebruikt en verder naar het centrum wil.

 

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten