Herdersem

Philip Rivera met SK Herdersem onderuit na acht ongeslagen wedstrijden: “Genoodzaakt spelers terug te halen uit pensioen”

Rivera is aan zijn tweede seizoen bezig bij de Kletsers waar hij na een jaar als assistent van Frederik Van Biesen het roer overnam. “Ik ben pas 37 en was niet meteen van plan om zo snel te starten als hoofdcoach, maar plots passeert de trein en dan moet je erop springen.”© Gregory Van Gansen

Herdersem -

In de eigen thuishaven bleek Herdersem niet opgewassen tegen Sint-Antelinks dat de leidersplaats deelt met Baardegem en op weg lijkt naar de tweede periodetitel. De Herdersemse coach Philip Rivera (37) heeft op Koekeroel andere katten te geselen dan de titelstrijd, maar timmert verder aan de weg.

Wim Redant

Aalstenaar Philip Rivera startte het seizoen met veel enthousiasme, maar de ambtenaar van het Ministerie van Financiën bleef niet gespaard van tegenslagen. “We startten het seizoen niet slecht met een zes op negen, maar nadien stapelden de tegenslagen zich op”, vertelt Rivera. “We slikten ongelukkige tegengoals, misten penalty’s op cruciale momenten en spelers sneuvelden bij bosjes met blessures. De resultaten bleven uit en op een bepaald ogenblik lagen danig veel spelers in de lappenmand dat we nog net met elf waren. Ik zag me genoodzaakt spelers terug te halen uit pensioen. Tijl De Backer lag al drie jaar stil, maar keepte een geweldige wedstrijd op Nederhasselt waar het ons eindelijk eens mee zat en we op een diefje wonnen. Ook Glenn De Gussemé en Yves Verheijen bleken gelukkig nog aangesloten en waren bereid de schoenen opnieuw aan te binden. Aan pech ontbrak het echt nog niet. Tegen Doggen incasseerden we twee betwistbare strafschoppen en tegen Smetlede ging de bal op de stip in de slotminuut.”

Vier punten verwijderd van vijfde plaats

In de tweede periode zette Herdersem een mooie remonte neer. “We gingen onderuit met 2-4 tegen leider Sint-Antelinks, wat uiteraard geen schande is. Met Herdersem zetten we een mooie reeks neer van acht ongeslagen wedstrijden, verdeeld over vier overwinningen en vier draws. Sint-Antelinks is vooralsnog de enige ploeg die ons echt domineerde. We mikken dan ook nog steeds op de top vijf. We staan slechts vier punten verwijderd van de vijfde plaats.”

Rivera is aan zijn tweede seizoen bezig bij de Kletsers waar hij na een jaar als assistent van Frederik Van Biesen het roer overnam. “Ik ben pas 37 en was niet meteen van plan om zo snel te starten als hoofdcoach, maar plots passeert de trein en dan moet je erop springen. Frederik werkt als zelfstandige wat steeds moeilijker te combineren viel met voetbal en hij gaf de voorkeur aan de U13 waar zijn zoon Luka speelt. Onverwacht nam ik dus over, al blijft Frederik me steunen. Hij blijft de wedstrijden van Herdersem volgen en op maandag doen we een nabespreking. We zoeken nu versterking om de ploeg nog beter te stofferen.”

Aangeboden door onze partners