Voetbal 4de provinciale A KV Koksijde Oostduinkerke

Stijn Calcoen en titelfavoriet KVKO moeten zich na 0 op 6 herpakken tegen leider Kortemark: “We weten dat er van ons meer wordt verwacht”

Stijn Calcoen is een ervaren pion die weet wat het is om voor de prijzen te spelen.© Bart Vandenbroucke

KV Koksijde Oostduinkerke staat voor de weken van de waarheid nadat de absolute titelfavoriet een 0 op 6 liet optekenen en wat wegzakte in het klassement. Kapitein Stijn Calcoen moet zijn ploeg nu op sleeptouw nemen, te beginnen zondag thuis tegen co-leider Kortemark.

Amaury Verdruye

Na de 1-3-nederlaag in de topper tegen Zarren moest KVKO vorig weekend zelfs zijn meerdere herkennen in Alveringem (2-1), dat onderaan bengelt. Wat liep er mis? “Tegen Zarren begonnen we goed aan de wedstrijd, maar na tien minuten pakte onze doelman rood. We kregen het moeilijk en moesten laten begaan”, vertelt Calcoen. “Op Alveringem waren we niet op de afspraak en kenden we een offday. We steken onze ontgoocheling na die twee nederlagen niet onder stoelen of banken. We weten dat er van ons meer wordt verwacht, dat is ook niet onlogisch. Het is nu aan ons om orde op zaken te stellen, maar vanzelfsprekend wordt dat niet. Kortemark bewees al dat het een goed team is en in de heenronde verloren we daar met 2-1. We hebben dus nog iets recht te zetten.”

In vierde provinciale A is het al het hele seizoen enorm spannend. KVKO zakte terug naar de zesde plaats, maar staat nog altijd op slechts drie punten van de leiders. Spanning alom dus. “We hadden nooit verwacht dat er zoveel titelkandidaten zouden zijn”, vervolgt Calcoen. “Uiteraard wisten we wel dat er sommige ploegen elk jaar meedoen voor de titel of de eindronde, maar dat bijvoorbeeld Kortemark en Zarren momenteel op kop zouden staan, had niemand verwacht, denk ik. Wij hebben de eerste periodetitel op zak en zijn dus al zeker van eindrondedeelname, maar daar zijn we eigenlijk niet echt mee bezig. We proberen zoveel mogelijk matchen te winnen omdat we in principe maar één doel hebben, en dat is kampioen worden.”

Calcoen is een ervaren pion die weet wat het is om voor de prijzen te spelen. Ook volgend seizoen zal KVKO kunnen rekenen op zijn diensten. “Ik heb al enkele keren voor de eindronde gespeeld en werd al tweemaal kampioen. Het is nooit eenvoudig, want ook dit seizoen merken we dat je niet alles zelf in de hand hebt. Enerzijds moet je rekening houden met de concurrenten, anderzijds moet je in de eigen ploeg echt die ambitie hebben om elke match te willen winnen. Enkel zo lukt het.”

Aangeboden door onze partners