Volleybal Nationale 1 & West-Vlaamse Beker Nationaal (V) Bidavo Bissegem

Lisa Bostoen staat met Bidavo Bissegem voor dubbele confrontatie met ex-ploeg Bevo Roeselare: “We zullen ons allerbeste niveau moeten halen”

Lisa Bostoen beseft dat Bevo wel eens op revanche zal belust zijn na de Bissegemse 3-1-zege voor Nieuwjaar.© Bart Vandenbroucke

Een druk volleybalweekend voor de vrouwen van Bidavo Bissegem, die zowel zaterdag in de competitie in Nationale 1 als zondag in de kwartfinale van de West-Vlaamse Beker Nationaal tegenover Bevo Roeselare staan. Voor passeur Lisa Bostoen een dubbele confrontatie met de ploeg waar ze vorig seizoen nog actief was. Als underdog in beide matchen kan Bidavo zonder enige druk volop voor een stunt gaan.

Timmy Vanecke 

Dat Bevo Roeselare, als tweede in de stand, in beide matchen als uitgesproken favoriet aan de opslag staat, is duidelijk. Bidavo Bissegem bewees met een 3-1-overwinning in de heenronde echter dat een nieuwe stunt zeker niet ondenkbaar is.

“Vorig jaar won ik met Bevo in de halve finales van de beker nog tegen Bissegem. Hopelijk sta ik nu weer aan de goede kant van het net”, lacht Lisa Bostoen. “Een speling van het lot maakt dat we twee keer op één weekend in de zaal van Bevo spelen. Vooral in de beker hadden we liever een andere loting gezien. Een finale tegen mijn ex-ploeg was nog zoveel mooier geweest. Of onze overwinning uit de heenronde ons doet hopen op een nieuwe stuntzege? Ik denk dat Bevo op revanche zal belust zijn, maar dat betekent niet dat wij kansloos zijn. De druk om te moeten winnen ligt vooral bij hen. Wij kunnen vrijuit volleyballen en misschien kan dat in ons voordeel spelen. Wel zullen we ons allerbeste niveau moeten halen om Bevo uit evenwicht te brengen.”

Passeur Lisa Bostoen zal tegen haar ex-ploeg in elk geval niet extra gemotiveerd moeten worden. “Ik zal inderdaad heel veel bekende gezichten aan de overkant van het net treffen. Met Saar Wallaeys speelde ik samen bij Tielt en Torhout, en zij heeft mijn positie als passeur bij Bevo overgenomen. We hadden al wat contact in aanloop naar de dubbele confrontatie van dit weekend, maar we laten dan natuurlijk niet in onze kaarten kijken. Na afloop volgt er ongetwijfeld wel een pittige nabeschouwing (lacht).”

Voeten op de grond

Promovendus Bidavo Bissegem had vooral de ambitie om zo snel mogelijk het behoud in Nationale 1 veilig te stellen. Met een voorsprong van liefst dertien punten op de degradatiezone lijkt die missie alvast geslaagd. “Er resten ons nog tien wedstrijden, we rekenen ons dus zeker nog niet rijk”, houdt Lisa Bostoen de voetjes op de grond. “In de heenronde kenden we een ferm dipje, dat mag ons nu zeker niet meer overkomen. Wel zijn we de voorbije weken heel sterk aan het trainen. We hopen die lijn door te trekken in de wedstrijden die volgen en nog enkele mooie overwinningen te boeken. Een nieuwe stunt tegen Bevo zou ons in dat opzicht wel eens vleugels kunnen geven.”

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten