Dronken man (28) die bewakingsagente betastte op Zeedijk moet schadevergoeding betalen

© Google street view

Knokke-Heist/Brugge -

Een 28-jarige Bruggeling heeft van de rechter tien maanden celstraf met uitstel gekregen voor weerspannigheid, slagen, smaad en aanranding op de eerbaarheid.

Arne Franck

Op 16 augustus 2021 troffen twee strandbewakers van Securitas een dronken man aan op de Zeedijk in Knokke-Heist. Toen ze de man aanspraken werd M.N. meteen agressief en gaf hij de mannelijke bewakingsagent een vuistslag tegen zijn slaap en kaak. Vervolgens begon N. de vrouwelijke bewakingsagent te betasten aan de borsten, billen en achterwerk. Hij probeerde ook haar hand tot bij zijn geslachtsdeel te brengen.

M.N. werd bestuurlijk aangehouden voor openbare dronkenschap waarop hij de agenten begon uit te schelden en te beledigen. Tijdens zijn overbrenging naar het politiebureau deelde hij ook nog een kopstoot uit aan een agent die tijdens de daaropvolgende schermutseling een liesbreuk opliep. De man was anderhalve maand werkonbekwaam.

Alcohol- en drugsproblemen

Tijdens zijn proces voor de Brugse strafrechtbank drukte M.N. zijn spijt uit. Sinds de feiten laat hij zich begeleiden voor zijn alcohol- en drugsproblemen. De rechtbank legde hem tien maanden celstraf met uitstel op en ontnam hem voor vijf jaar zijn burgerrechten.

Aan de gewonde agent en bewakingsagente kende de rechtbank respectievelijk 3.500 euro en 800 euro schadevergoeding toe.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten