Vijftiger krijgt negen maanden cel voor dreigbrieven met varkensteelballen

Themabeeld© ANP

De correctionele rechtbank van Leuven heeft een vijftiger veroordeeld tot negen maanden cel en 1.000 euro boete voor drie dreigbrieven die hij verstuurde aan de Leuvense rechtbank, zijn voormalige advocaat, en zijn voormalige dokter. Twee van die brieven waren vergezeld van een paar varkensteelballen.

jvhBron: BELGA

Op 6 en 7 maart 2018 ontvingen de advocaat van Johan B. (56) en de Leuvense rechtbank brieven waarin hij zijn frustraties over een voorgaand dossier uitte. Om zijn woorden kracht bij te zetten, had de man de teelballen toegevoegd. Van hem mochten ze met die ballen spelen, in plaats van met de zijne.

Een dokter aan het UZ Leuven, die had geweigerd om bepaalde documenten op te stellen voor de man, kreeg op 23 juni 2020 een dreigbrief. “Als mijn documenten niet in orde zijn, zal ik mensen laten betalen voor jou een kogel door je kop te laten schieten”, liet B. verstaan.

De huidige advocaat van de man had op zitting aangegeven dat de man op het moment dat hij de brieven opstelde angstmedicatie aan het afbouwen was. Daardoor had B. zijn “wantrouwen tegenover de maatschappij en frustratie” op de foute manier geuit. De rechtbank legde voor vier maanden van de celstraf uitstel op.

Aangeraden
Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Meest gelezen uit de buurt