Atomium gaat volledig digitaal met nieuwe expo

© BELGAIMAGE

Brussel -

Het Atomium heeft de nieuwe tijdelijke tentoonstelling ‘Restart’ en de nieuwe vaste installatie ‘Centrale’ voorgesteld. Tot 3 september wordt de bezoeker ondergedompeld in een wereld van geluid en licht.

Belga

De tijdelijke expo Restart is een vervolg op de succesvolle digitale en immersieve beleving van de tentoonstelling #ID2021 - Symbol. De monumentale licht- en geluidsinstallaties over twee verdiepingen werden opnieuw vormgegeven om zo tot een nieuwe hypnotiserende beleving te komen. De kunstenaars van het collectief Visual System willen het publiek via het klank- en lichtspel van Restart onderdompelen in een abstract, gevoelig en ongrijpbaar ecosysteem.

“We kijken op deze manier naar de toekomst, met respect voor het DNA van het gebouw. De werken zijn op maat gemaakt en enkel bestemd voor de unieke vorm van het Atomium”, vertelt Julie Almau Gonzalez, algemene directrice van het Atomium.

Zachte klanken

In de middelste bol mocht Visual System een permanente installatie ontwerpen. Het kunstwerk Centrale begeeft zich met haar vloeiende ronde lijnen ook echt naar het centrum van de bol. In het hart van het Atomium kunnen bezoekers er op banken rondom tot rust komen op de zachte klanken en lichtvariaties.

“We werken meestal in situ en voor ons blijft het Atomium de heilige graal, want het is het voorbeeld van een futuristische plek. Het is het ideale kader om ons in uit te drukken”, klinkt bij het Visual System.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten