Autodelen is populair in Waregem daarom wordt vloot uitgebreid

De deelwagens in Waregem worden steeds vaker gebruikt.© rr

Waregem -

In Waregem zal binnenkort een derde wagen staan die je kan delen. Het project wordt, wegens succes, verlengd.

Karen Verhulst

In 2021 en 2022 werden in Waregem twee deelwagens geplaatst in samenwerking met Leiedal. Met elk van de twee elektrische wagens van Fox Share werd de afgelopen jaren gemiddeld 900 kilometer per maand afgelegd, goed voor een gemiddeld gebruik van 196 uur per maand.

“Omdat we merkten dat het gebruik van de wagens het voorbije jaar merkbaar steeg, gaan we het project verlengen en uitbreiden”, zegt schepen van Mobiliteit Philip Himpe (CD&V). Er komt een derde wagen bij, in de vorm van een bestelwagen. Daardoor staat er binnenkort zowel een wagen op de parking bij Waregem Expo, een tweede in de Noorderlaan vlakbij het station en een derde aan de Zorgcampus in de Zuiderlaan.

De deelwagens zullen vanaf nu ook gebruikt worden door het stedelijk personeel. Intercommunale Leiedal zorgt ervoor dat het project, dat loopt tot 2026, betaalbaar blijft voor de stad. Al is het wel vooral de gebruiker die betaalt. Je betaalt 3,99 euro om de wagen één uur te gebruiken, daarbij komt 0,25 euro per gereden kilometer. Er zijn ook dagtarieven, vanaf 29 euro per 24 uur. Er zijn geen instap- of abonnementskosten.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten