Facebookpagina van winkeluitbater Frank al maanden geblokkeerd: “We botsen op een muur”

Frank Deltour: “Onze 10.000 volgers op Facebook hebben nu al maanden niets meer van ons gehoord.”© Karel Hemerijckx

Sint-Truiden -

Sinds twee maanden heeft Truienaar Frank Deltour geen toegang meer tot zijn Facebook-pagina. Hoogst vervelend want daardoor kan hij de klanten van zijn winkel niet meer deftig informeren.

Gunter Willekens

“Sinds 29 november is onze pagina Foto Robyns bij Facebook gehackt. Die dag nog hebben we contact proberen te krijgen met Facebook. Dat is geen sinecure. Maar na enkele dagen kregen we de belofte dat er een oplossing zou komen”, vertelt Frank Deltour.

“Alle maandagen kregen we nadien hetzelfde antwoord van Facebook. ‘Frank, ik wil jou laten weten dat ons interne team hard werkt om dit op te lossen maar vanwege de complexiteit van de situatie hebben zij er meer tijd voor nodig. We zijn jou in ieder geval niet vergeten.’ Maar dat duurt nu al twee maanden. We hebben nog collega-winkeliers die in hetzelfde schuitje zitten. We botsen bij Facebook steeds op een muur.”

“Onze 10.000 volgers hebben nu al maanden niets meer van ons gehoord. Mensen posten ook berichten, waar we niet op kunnen antwoorden”, zegt Deltour. “Voor ons, kleine zelfstandigen, is Facebook een van ons belangrijkste media om met de klanten te communiceren. Hopelijk krijgt u wél contact met Facebook.”

Niet opgelost

De burger heeft vaak alle vertrouwen in Facebook. Maar ze vergeten dan dat Facebook een Amerikaanse sociaalnetwerksite is met commerciële doelstellingen. De advertenties die u op Facebook vindt, zijn vaak fake, net als het nieuws dat erop wordt verspreidt.

Facebook gebruiken als het belangrijkste communicatiemiddel voor je bedrijf, is een slecht idee. Dat bewijst de informatie die we van Facebook krijgen, in antwoord op de vraag van Frank Deltour. Die informatie is weliswaar correct en beleefd, maar je kan er helaas niets mee beginnen.

“Wat vervelend om te lezen dat een lezer problemen heeft met een gehackt Facebook-account. We adviseren mensen die gehackt zijn direct contact met ons op te nemen. We hebben onlangs hiervoor ook een speciale website geopend, namelijk: facebook.com/hacked”, reageert Facebook.

Meer informatie krijgen we niet. Ook niet op de vraag wanneer Frank uiterlijk een oplossing mag verwachten. “Als communicatieafdeling hebben we hier verder helaas geen antwoord op.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten