Voetbal 3de afdeling VV B Olympia Wijgmaal

Jonge uitblinker Gilles Lemmens ziet grinta op training bij Olympia Wijgmaal: “We kunnen operatie redding zondag al goed inzetten”

Gilles Lemmens: “Ik had als belofte niet verwacht dat ik zo snel in de eerste ploeg zou raken.”© Vel

Gilles Lemmens uit Landen is een lichtpuntje bij Olympia Wijgmaal. De blauw-witten kwamen na een drie op twaalf in woelig water terecht. Een trainerswissel moet de Leuvenaars naar veiliger oorden brengen. De 18-jarige Lemmens gelooft dat er iets mogelijk is tegen het Limburgse Termien, dat een negen op twaalf liet optekenen.

Stefan Van de Weyer

FC Landen was de eerste ploeg die Lemmens aandeed, dat gebeurde op zijn vijfde. Hij bleef er tot de U13 en werd grotendeels als spits uitgespeeld. Daarna volgde KVK Tienen waar hij verbleef tot de U16, daar kwam hij als centrale middenvelder in actie. Dan volgde de overstap naar Olympia Wijgmaal waar hij zich als flankspeler ontwikkelt.

Blijven groeien

“Ik had als belofte niet verwacht dat ik zo snel in het eerste team zou raken. We spraken er thuis wel eens over en zeiden: stel je voor dat…”, vertelt Gilles Lemmens.

“Ik hield er voor dit seizoen niet echt rekening mee, ik verwachtte eerder om volgend jaar misschien een kans te krijgen. Door blessures en een gelukje mocht ik meetrainen met de A-kern en dat is me bijzonder goed bevallen. Ik kreeg enkele weken geleden op verplaatsing mijn eerste minuten en vorige speeldag mocht ik thuis tegen Beringen al iets meer dan een half uur invallen. Ik kan enkel blijven groeien, ik wil de stijgende lijn aanhouden”, zegt de student management aan de Leuvense hogeschool UCLL.

“Tegen Termien wordt het sowieso een moeilijke match, want een team dat meedingt naar de titel. Het zal geen makkelijke klus worden in deze moeilijke periode. Toch blijf ik het positief inzien. Ik zie de intensiteit en de motivatie op training bij de ploegmaats. Misschien zorgt de aanwezigheid van de nieuwe trainer voor die boost. We zijn klaar om ervoor te vechten en vooral om weg te blijven van die laatste vier posities. We hebben één taak en dat is de redding bewerkstelligen. We kunnen die operatie nu zondag al goed inzetten.”

AANGERADEN
Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten

Meest gelezen uit de buurt