Man mag zich maand lang niet vertonen in Glazen Straatje: “Hij viel meermaals de sekswerkers lastig”

Voor het eerst is een plaatsverbod uitgeschreven voor de Zuidbuurt.(archiefbeeld)© fvv

Gent -

Een man mag een maand lang niet meer in de Zuidbuurt komen, omdat hij er herhaaldelijk in dronken toestand voorbijgangers en sekswerkers lastigviel. Het is de eerste keer dat burgemeester Mathias De Clercq (Open VLD) een plaatsverbod uitschrijft voor de Gentse prostitutiebuurt.

Max Dedulle

De man is al meermaals opgepakt voor incidenten in de Gentse prostitutiebuurt. “Onder invloed van alcohol viel hij herhaaldelijk voorbijgangers, lokale handelaars en sekswerkers lastig”, zegt de burgemeester. “Ik heb hem eerst een verwittiging gegeven. Maar omdat de overlast aanhoudt, besloot ik om een effectief plaatsverbod op te leggen.”

Een maand lang mag de man zich niet meer laten zien in de volledige Zuidbuurt, zijnde het gebied tussen de Brabantdam, de Zuidstationstraat, de Belgradostraat en de Keizer Karelstraat. Als hij er wel komt, riskeert hij een GAS-boete van 350 euro.

Eerder legde burgemeester De Clercq al zo’n plaatsverbod op voor de Overpoort en de Blaarmeersen, maar voor de Zuidbuurt is het de eerste keer.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten