Basketbal Top Division Two Bavi Vilvoorde

Vince Lammens kan met Bavi Vilvoorde hoge verwachtingen niet inlossen: “We kampen met een gebrek aan regelmaat”

Vince Lammens. “We lieten al te veel miskleunen optekenen. We kunnen moeilijk een constant niveau aanhouden.”© Kms

De titel was al langer verzwonden met een ongenaakbaar Falco Gent dat nog steeds het maximum telt. De Vilvoordse pointguard Vince Lammens (21) beseft dat ook de tweede plaats moeilijk wordt nadat in Leuven een vijfde nederlaag werd geleden. Zondag zakt Geel af naar het Slachthuisplein.

Wim Redant

Vince Lammens legt de vinger op de wonden na de zware nederlaag (76-57) in Leuven. “We kampen met een gebrek aan regelmaat. Je kan het als een offday omschrijven, maar dat mag dan uiteraard niet om de haverklap gebeuren. We gaven zeker niet onze beste prestatie weg”, zegt Lammens. “In de heenronde versloegen we Leuven nog met klinkende cijfers. Voor deze striemende nederlaag moeten we de hand dan ook in eigen boezem steken. We klopten in de heenronde een topper als nummer twee Nijvel met een twintiger en kunnen in een goede dag iedereen aan, maar lieten al te veel miskleunen optekenen. We kunnen moeilijk een constant niveau aanhouden. De oorzaak ligt bij het niet goed uitvoeren van de details. We betalen misschien soms wel wat leergeld als jonge ploeg, maar dat mag geen excuus blijven heten. We moeten elke week proberen om een degelijke prestatie af te leveren.”

Scherpe analyses

Na vorig seizoen lagen de verwachtingen hoog op het Slachthuisplein, maar een nieuw seizoen in Top Division Two kondigt zich nu al aan. “Met vijf nederlagen hebben we ons lot niet meer in eigen handen. Vorig seizoen moesten we na een spannende titelstrijd pas laat de duimen leggen voor Antwerp Giants Two, waardoor de ambitie brandde om dat over te doen. We dienden wel wat te wennen aan de nieuwe coach. Elke trainer hanteert nu eenmaal een eigen aanpak en je leert nieuwe systemen aan. De heenronde ligt intussen evenwel achter de rug. Het wordt hoog tijd dat we de uitgetekende patronen in de wedstrijden ook nauwkeurig uitvoeren. We zitten in een leerproces, maar dat betekent niet dat we ter plaatse mogen blijven trappelen.”

Vince Lammens geniet het voordeel dat hij met zijn vader Dennis Lammens, sportief manager bij Bavi Vilvoorde, over een bijkomend klankbord beschikt. “Mijn vader speelde op het hoogste niveau en kent er dus wel wat van. Hij volgt alle thuiswedstrijden evenals de meeste uitwedstrijden en maakt vaak scherpe analyses met verbeterpunten. Daar steek ik telkens veel van op en ik probeer de tips naderhand in praktijk om te zetten. Ik ben ambitieus en wil graag hogerop, maar dan wel samen met Bavi.”

AANGERADEN
Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten

Meest gelezen uit de buurt