Arnaud (11) klopt met lengten zijn leeftijdsgenoten (en ook zijn broer) in geheugenwedstrijd met getal pi

Arnaud poseerde fier met zijn trofee, een in hout gemaakte Griekse letter pi.© ivh

Evergem -

In een wedstrijd voor de zesdejaars van de gemeentelijke basisschool van Evergem bewees Arnaud Herrebout (11) dat hij een sterk geheugen heeft. Van het getal pi kon hij 510 cijfers na het decimaal teken opsommen. Twee jaar geleden won zijn broer Mathice met 302 cijfers na de komma.

Ivan Vanhove

“In de klas leerden we over het berekenen van de omtrek van een cirkel. Daarvoor moet je de diameter vermenigvuldigen met pi”, weet Arnaud. “Mijn meester Maarten Vereecke stimuleerde me om deel te nemen aan de jaarlijks pi-wedstrijd en ik wou alleszins beter doen dan mijn broer. Mijn ouders hebben een tandartsenpraktijk, maar zijn ook wiskundig sterk. Mijn broer Mathice en ik hebben blijkbaar een goed geheugen. Ik begon pas twee weken geleden de lange cijferreeks in te studeren. Met de 510 cijfers ben ik tevreden. Ik ga niet voor nog meer opeenvolgende cijfers. Het is nu genoeg”, zegt Arnaud kordaat.

Alban, Jolien en Warre legden met groot verschil de duimen tegen Arnaud.© ivh

Met 120 cijfers na het decimaal teken werd Warre Blomme tweede. Jolien Claeys en Alban Krasniqi strandden al op respectievelijk 22 en 18 cijfers.

AANGERADEN
Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Meest gelezen uit de buurt