Gemeenten slaan handen in elkaar met project ‘Oefen hier je Nederlands’

Burgemeester van Lede Geertrui Van de Velde en burgemeester van Erpe-Mere Tom Van Keymolen.© if

Lede/Erpe-Mere -

De gemeentebesturen van Lede en Erpe-Mere slaan de handen in elkaar met het project Oefen hier je Nederlands. Mensen die het Nederlands niet als moedertaal hebben, worden zo gestimuleerd om de taal te spreken in het dagelijkse leven.

Chris Bosseloo

Net zoals in andere Oost-Vlaamse steden en gemeenten is ook in Lede en Erpe-Mere het Nederlands de officiële taal. Kennis van het Nederlands is niet alleen belangrijk om werk te vinden of een opleiding te volgen, maar zorgt daarnaast voor echte verbinding met een gemeenschap.

“Veel nieuwkomers volgen wel lessen Nederlands, maar hebben weinig praktische oefenkansen. Daarom willen we anderstaligen aanmoedigen om Nederlands te praten bij elk contact met onze diensten”, zegt Tom Van Keymolen (CD&V), burgemeester van Erpe-Mere. “Zo’n gesprek zal niet perfect verlopen, maar we hebben met onze medewerkers enkele afspraken gemaakt”, vult burgemeester Geertrui Van de Velde (CD&V) van Lede aan. “Deze afspraken vind je op de flyers aan alle loketten van beide gemeenten.”

Wie het Nederlands wil oefenen, kan ook terecht bij Babbelonië en het taalpunt in de bibliotheek van Erpe-Mere en Lede. Babbelonië is een wekelijkse bijeenkomst van Nederlandstalige en anderstalige mensen. In Erpe-Mere vindt Babbelonië plaats in het ontmoetingscentrum Mere in de Nieuwstraat 13 en in Lede in het Martinushuis aan de Markt 9.

AANGERADEN
Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Meest gelezen uit de buurt