Proffen klagen op Twitter over “onvoorstelbaar” aantal taalfouten in examens

© BELGA

Kunnen studenten nog correct schrijven? Volgens verschillende professoren maken de januari-examens duidelijk dat dit niet het geval is. Ze steken er de draak mee op Twitter: “Studenten die ChatGPT willen gebruiken voor een paper brengen toch best nadien wat taalfouten aan.”

Janne Eijckmans

Professoren zijn voor het moment volop bezig met het verbeteren van de examens van hun studenten. Ze vallen daarbij blijkbaar achterover van het aantal taalfouten dat de studenten maken en delen hun verbazing op Twitter.

Een professor geneeskunde postte na het nakijken van de examens van de eerste bachelor: “Het aantal taal- en vooral dt-fouten is onvoorstelbaar.” Het zou zelfs zo ver gaan dat hij zijn studenten ervan verdenkt dit met opzet te doen. “Ik begin mij af te vragen of ze afspraken om een grap met mij uit te halen en om er allemaal opzettelijk zo veel mogelijk neer te schrijven. Geslaagd dan.”

Iemand anders reageerde daarop met een voorbeeld. “Winnaar bij mij: Dat verrijst een andere aanpak.” Een derde prof grapte zelfs dat teksten zonder taalfouten niet meer geloofwaardig overkomen: “Studenten die ChatGPT willen gebruiken voor een paper brengen toch best nadien wat taalfouten aan om het echt geloofwaardig en realistisch te maken.”

LEES OOK. Verbieden is zinloos, maar opsporen niet zo moeilijk: zo hard zit ChatGPT al verweven in ons onderwijs

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten