Supermarkt even ontruimd na CO-alarm door defecte koelinstallatie

© jve

Blankenberge -

De Carrefour supermarkt in de Kerkstraat werd vrijdag rond 11.15 uur ontruimd. Een koelinstallatie bleek defect, waardoor er gevaar voor een CO-vergiftiging optrad. Uit voorzorg werd ook een perimeter ingesteld.

Junior Verbeeke

Kort na 11 uur klonk er plots alarm in de Carrefour in de Kerkstraat. Omdat er een defect was opgetreden aan een koelinstallatie achteraan in de winkel, dreigde een zuurstoftekort in de winkel. “Het winkelpersoneel heeft meteen ingegrepen en de klanten naar de uitgang gestuurd”, aldus Jan Maertens, woordvoerder van de lokale politie Blankenberge/Zuienkerke. “Onze diensten zijn meteen ter plaatse gegaan en hebben voor alle veiligheid een perimeter ingesteld. Ter plaatse werden nog een tiental winkelmedewerkers naar buiten geleid.”

Ook de brandweer kwam ter plaatse en deed de nodige metingen. Het defect aan de koelinstallatie werd relatief snel verholpen, waardoor ook de perimeter kon opgeheven worden. “Er waren ook twee ambulances ter plaatse, maar dat was preventief. Ze bleken uiteindelijk niet nodig”, weet Maertens. Rond 12 uur kon de winkel gewoon weer open. “Niemand raakte gewond”, klinkt het nog.

AANGERADEN
Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Meest gelezen uit de buurt