Agressieve man geeft celgenoot en cipier klappen in het gezicht

© MARC HERREMANS - MEDIAHUIS

Turnhout -

Het parket eist een celstraf van een jaar voor een agressieve man in de gevangenis van Turnhout. De man sloeg niet alleen zijn celgenoot bont en blauw, maar viel ook een cipier aan. “Hij is heel onvoorspelbaar”, nam de cipier het woord in de rechtbank.

Zelf was de beklaagde niet aanwezig tijdens de behandeling van zijn dossier. Hij zit in de gevangenis van Turnhout en had het daar in september 2021 bont gemaakt. “De man stapte rokend uit de douche en werd daarop aangesproken door een van de cipiers. Daar kwam geen gevolg aan, waarom hij nogmaals werd aangesproken. De beklaagde reageerde dreigend en gaf de cipier een klap in het gezicht. Andere cipiers moesten de agressieve man wegtrekken”, zei de openbare aanklager.

Het slachtoffer had zich burgerlijke partij gesteld. “Het kwam compleet onverwacht. Ik probeer altijd discussies op te lossen door te praten, maar dat had hier geen zin. De man is heel onvoorspelbaar”, zei hij. 

Enkele dagen later had de gevangene het ook gemunt op zijn celgenoot. Cipiers hadden de man gewond aangetroffen in de cel. “Hij was volledig beginnen flippen, uit het niets”, zei de man later. “De cipiers zijn de cel pas binnen gegaan nadat ze versterking hadden opgeroepen, dat zegt genoeg”, besloot de procureur. Ze vorderde een jaar celstraf extra. Vonnis op 3 maart. (brip)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten