Treinverkeer tussen Brussel en Gent ondervindt hinder door werken aan brug E40

© MARC HERREMANS - MEDIAHUIS

Erpe-Mere/Brussel/Gent -

Het treinverkeer op de snelle lijn 50A tussen Brussel en Gent ondervindt vrijdagnamiddag hinder, nadat werken aan een brug aan de E40 in Erpe-Mere hebben geleid tot infrastructuurschade. Er is een zogenaamde spoorslingering ontstaan, meldt Infrabel-woordvoerder Thomas Baeken. Dat betekent dat de rails niet meer recht lopen.

BelgaBron: BELGA

Beide sporen van lijn 50A zijn om 13 uur afgesloten. Treinen komende van Brussel zullen nog kunnen rijden tot Denderleeuw, vanaf daar worden ze via de klassieke lijn 50 omgeleid naar Gent. Infrabel hoopt de herstellingswerken klaar te hebben tegen 16 uur. De herstellingswerken zullen voor het treinverkeer tussen Gent en Brussel voor vertragingen en mogelijk ook afgeschafte treinen zorgen. Reizigers moeten omwille van de omleiding ook rekening houden met een langere reistijd.

De NMBS meldt ook dat vanwege technische problemen de infoschermen, de NMBS-app en de reisplanner via de website mogelijk niet up-to-date zijn. Reizigers wordt gevraagd om te luisteren naar de aankondigingen in het station.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten