Gemeente promoot vier nieuwe loop- en beweegroutes: “Maak een foto tijdens het sporten”

Het startbord van de looproutes in Buul© Gemeente Olen

Olen -

De afgelopen maanden ontwikkelde het lokaal bestuur Olen vier nieuwe loop- en beweegroutes. Om de routes bekend te maken bij haar inwoners, organiseert de vrijetijdsdienst een fotowedstrijd.

De twee nieuwe looproutes starten aan de sportterreinen van Buul in Onze-Lieve-Vrouw Olen en bedragen 7,2 en 2,2 kilometer. De twee beweegroutes, met start in de Kapellekensstraat in Sint-Jozef-Olen, kunnen zowel lopend als wandelend afgelegd worden en meten 690 en 870 meter. Op het parcours bevinden zich ook een aantal oefeningen. De beweegroutes kaderen in het project ‘10.000 stappen per dag’ waarbij het lokaal bestuur zijn inwoners motiveert om elke dag voldoende te bewegen.

Het startbord van de beweegroutes.© Gemeente Olen

Om de gloednieuwe loop- en beweegroutes kenbaar te maken bij de inwoners, organiseert het lokaal bestuur een fotowedstrijd. Van maandag 6 tot en met zondag 26 februari kunnen sportievelingen een selfie maken aan de startborden van de nieuwe routes. Door de foto te delen in het evenement ‘fotowedstrijd nieuwe loop- en beweegroutes’ op Facebook maken ze kans op een leuke prijs.

1.000 kilometer

Gelijktijdig met de fotowedstrijd organiseert het lokaal bestuur ook voor het tweede jaar op rij de Strava-challenge ‘1.000 km van Olen’. De bedoeling is om van 6 tot en met 26 februari samen zo veel mogelijk loopkilometers te verzamelen op Strava. Wie wil deelnemen, moet lid worden van de club ‘1.000 km van Olen’ op Strava.

De wedstrijd staat open voor alle lopers, zowel Olenaars als niet-Olenaars. Sportievelingen kiezen ook zelf waar ze gaan hardlopen. Onder de deelnemers worden enkele prijzen uitgedeeld. (mph)

AANGERADEN
Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Meest gelezen uit de buurt