Eerste stappen voor heraanleg Eilandbos: “Het wordt een groene ontmoetings- en speelruimte voor jong en oud”

© if

Sint-Lievens-Houtem -

Midden maart start de heraanleg van Eilandbos, een stukje groene long in het hart van de gemeente. Deze groenzone strekt zich uit langs de Molenbeek en zal ontwikkeld worden als centrale parkzone.

Chris Bosseloo

“Het bos was vroeger ingekleurd als natuurgebied en is een aantal jaar geleden omgedoopt tot parkgebied. We willen er graag een groene ontmoetings- en speelruimte creëren voor jong en oud in een rustige natuurlijke omgeving”, zegt schepen voor Ruimtelijke Ordening Jan Van den Bossche (NH).

De eerste fase omvat vooral werken rond de kerk van de gemeente tot de Livinusbrug. De wegenis rondom de kerk wordt aangepakt en er worden strakke betonconstructies met houten zitelementen voorzien, langs weerszijden van de toegang tot de kerk.

Tijdens de tweede fase zal een basketbalplein aangelegd worden aan de achterzijde van de sporthal. Voor de kleinste inwoners wordt een avontuurlijk speelterrein ingericht aan de achterzijde van de bibliotheek met de integratie van meerdere groenelementen.

“In een laatste fase zal een integraal toegankelijke doorgang voorzien worden voor fietsers en voetgangers, via een open groene verbinding van Eilandbos naar het cultuur- en sportcentrum en verder naar het Marktplein, maar dit onderzoek is nog lopende”, aldus burgemeester Tim De Knyf (NH).

De start van de tweede en de derde fase is nog niet gekend, maar de evolutie van de werken kan gevolgd worden op www.werkeninhoutem.be.

AANGERADEN
Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Meest gelezen uit de buurt