Voetbal 4de provinciale E PD Kruibeke

Veel wilskracht en sfeer bij PD Kruibeke, maar coach Lars Van Damme denkt niet aan promotie: “Zijn ploeg met het kleinste budget”

Lars Van Damme (midden) ziet er geen schande in dat de tweede periodetitel (waarschijnlijk) werd kwijtgespeeld aan Blauw Wit Temse: “Temse is in mijn ogen de sterkste ploeg van de reeks en dus ook de verdiende kampioen.”© Erik Westerlinck

Kruibeke -

Komend weekend wordt de laatste speeldag van het tweede periodekampioenschap afgewerkt. Hoewel leider Blauw Wit Temse ook daarin een riante voorsprong heeft, kan het eerder bescheiden PD Kruibeke de ex-Scheepsbouwers nog bijbenen.

Dirk Van Bruysel

“Op papier zou het kunnen, maar daar moeten we niet op rekenen”, zegt Lars Van Damme, coach van PD Kruibeke. “Enerzijds heeft Temse een voorsprong van drie punten en bovendien een doelsaldo van +20 tegenover ons. Willen we dat nog wegwerken dan moet Temse verliezen tegen KSC Lokeren-Temse B en bovendien moeten we bij Bosdam Beveren met een monsterscore gaan winnen. Twintig doelpunten haal je niet zomaar op. Ik ben realistisch en durf stellen dat Temse na de eerste nu ook de tweede periodetitel al op zak heeft”, zegt Lars Van Damme.

Naar top vijf opklimmen

De trainer van Kruibeke beseft dat zijn ploeg de periodetitel in het onderlinge duel met Temse heeft kwijtgespeeld. “Vorige week moesten we naar Temse en daar kregen we een pandoering (5-1). Na acht wedstrijden zonder nederlaag stuitten we op onze meerdere. Temse is in mijn ogen de sterkste ploeg van de reeks en dus ook de verdiende kampioen. Laten wij ons eerder focussen op de matchen tegen onze rechtstreekse tegenstanders. De komende weken kunnen we punten sprokkelen tegen ploegen zoals Bosdam Beveren, FC Sint-Niklaas, Vos Reinaert, HRS Haasdonk B, Hoogeinde of Orly. Het zijn die matchen die we moeten winnen om op te klimmen naar de top vijf in het klassement. Momenteel zitten we in de flow en moeten we van niemand in de reeks schrik hebben. Het verschil met het nummer twee bedraagt amper vijf punten en dat is in deze fase van de competitie verwaarloosbaar. Misschien kunnen we volgende zaterdag bij Bosdam opnieuw een stap vooruit zetten. Makkelijk wordt het niet in een wedstrijd tegen het technisch sterke Bosdam, terwijl wij het eerder van onze fysieke kracht en inzet moeten hebben.”

“Of we stiekem denken aan promotie? Niet echt. Het zou een stunt zijn, want uiteindelijk zijn wij zowat de meest A-typische ploeg in vierde provinciale. Waarom? We zijn de ploeg met het kleinste budget en moeten het vooral van wilskracht en sfeer hebben. Neen, ik durf zelfs niet denken aan promotie.”

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten