Muziekclub N9 viert Week van de Belgische Muziek: “Al vaker springplank geweest voor jonge Belgische artiesten”

Ansatz der Maschine.© Ward Dhoore

Eeklo -

Tijdens de Week van de Belgische Muziek, die nog loopt tot zondag, zetten verschillende culturele organisaties onze vaderlandse bands in de spotlights. Ook muziekclub N9 in Eeklo doet mee.

Chris Thienpondt

N9, dat sinds 2020 een vaste stek heeft in Kubiek, organiseert elk jaar een zestigtal concerten. “Ongeveer de helft van de artiesten komt uit België”, zegt woordvoerder Bert Cambier. “We programmeren niche acts als Catherine Graindorge, Merope en Kosmo Sound, maar zetten ook bekendere namen en lokale helden op het podium, zodat het brede publiek onze werking en nieuwe zaal kan ontdekken. Binnenkort passeren Portland, Milo Meskens en Isaac Roux nog de revue.”

N9 was al vaker een springplank voor jonge Belgische artiesten, zegt Cambier. “Via onze residentiewerking ondersteunen we muzikanten vanaf het begin van hun carrière. Meskerem Mees is daar een mooi voorbeeld van. We ontdekten haar in 2019 en begeleidden haar een jaar lang. Tegenwoordig lokt ze volle zalen in binnen- en buitenland.”

Achter de schermen

Ook Ansatz der Maschine, de band rond Mathijs Bertel uit Sleidinge die nu zaterdag een afscheidsconcert speelt in Kubiek, komt uit die Artist in Residence-werking. “De muzikanten werkten in 2017 bij ons aan een ambitieus surround project, waarbij de muziek niet alleen vanop het podium komt, maar ook van achter het publiek én uit het plafond. Je kan je dus volledig laten onderdompelen in hun folktronica. Omdat dit concert in de Week van de Belgische Muziek valt kan je voor het concert een blik achter de schermen van dat project werpen. “

Er zijn nog een aantal tickets beschikbaar voor zaterdagavond. De deuren van Kubiek, Kerkstraat 121, openen om 19 uur.

AANGERADEN
Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Meest gelezen uit de buurt