“Mijn veilige plek ben ik kwijt”: Bea (54) komt thuis van werk en ontdekt inbraak in woning

Inbrekers sloegen een schuifraam aan diggelen en doorzochten de woning van Bea op zoek naar cash en juwelen© IF

Gent -

Dieven sloegen donderdagavond toe bij Bea Botte (54) uit Mariakerke. Haar woning werd overhoop gehaald en er verdwenen geld en juwelen. “Die spullen zijn vervangbaar, maar mijn veiligheidsgevoel ben ik wel kwijt. Wat als ze ’s nachts plots aan mijn bed staan, dat denk ik nu heel de tijd”, getuigt ze.

Simon Dekaezemaker

Een schuifraam dat volledig aan diggelen aan ligt. Het zijn de sporen die dieven achterlieten bij Bea Motte (54) in Mariakerke. Ze werkte als redster in zwembad Strop en kwam donderdagavond rond 20 uur thuis. “De tussendeur stond open en ik ervaarde veel tocht. Ik wist direct: dit klopt niet.”

Ze belde bij de buren en samen gingen ze kijken. Het glas van haar schuifraam was kapot en dieven haalden haar badkamer en slaapkamer overhoop. Cash geld en twee gouden ringen pikten ze mee. “Ze waren duidelijk gehaast”, zegt Bea. “Twee laptops lagen voor te grijpen, die lieten ze liggen.” (Lees verder onder de foto)

De dieven forceerden een schuifraam …© IF

en doorzochten de woning van Bea ...© IF

Veilige plek kwijt

De inbraak liet een diepe indruk na. “Die spullen zijn vervangbaar, maar mijn veiligheidsgevoel ben ik kwijt. Ik ben een vrouw alleen. Wat als die dieven plots ’s nachts aan mijn bed staan? Elke keer ik de sleutel zal insteken, zal ik daaraan moeten denken. Terwijl thuis net een veilige plek moet zijn.”

De politie kwam ter plaatse en Bea besliste om ’s nachts bij haar dochter te overnachten. Vrijdag bleef ze dan ook thuis van haar werk. “Het gaat gewoon even niet”, zegt ze. “Ik werk ook als angst- en burn-outcoach en kan dus mezelf wat tips geven. Maar dit zal moeten slijten, hopelijk lukt dat.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten