Politie haalt opgedreven bromfietsen uit verkeer

© If

DEINZE -

De politiezone Deinze-Zulte-Lievegem controleerde donderdag op verschillende plaatsen in Deinze bromfietsen. Bedoeling was na te gaan of die motorrijtuigen reglementair in orde waren. Tijdens de controle nam de politie ook vier opgedreven bromfietsen uit het verkeer.

John De Vlieger

De politie gebruikte bij de controle een curvimeter en een toestel met rollen. In afwachting van de regularisatie zijn de vier opgedreven bromfietsen voor 30 dagen geïmmobiliseerd. Nog drie andere bestuurders kregen een proces-verbaal van waarschuwing omdat hun rijtuig niet conform was met de reglementen. Bij één van de bromfietsen was een andere uitlaat gemonteerd.

De politie merkt op dat een bromfiets waarbij de maximaal haalbare snelheid is opgedreven niet meer voldoet aan de eisen van het technisch reglement. Daarenboven is een opgefokte bromfiets niet meer geldig verzekerd en bij een verkeersongeval riskeert de bromfietser op te draaien voor de kosten. De verzekering kan zelfs de kosten verhalen op de bestuurder zelf. Tot slot wordt er op gewezen dat je met een motorfiets niet op het fietspad mag rijden en dat de bestuurder minstens 18 jaar moet zijn.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten