15-jarig meisje vrijgelaten na steekpartij op school in Mechelen

Het 15-jarige meisje dat donderdag betrokken was bij een steekpartij op een school in Mechelen, is vrijgelaten onder voorwaarden, dat meldt haar advocaat. De tiener zou met een stanleymes hebben uitgehaald naar een leeftijdsgenote.

Chris Verhaeghe

De feiten speelden zich donderdag af op de speelplaats van de school Colomaplus in Mechelen. Er ontstond een ruzie tussen twee 15-jarige meisjes, waarbij een van hen een breekmes bovenhaalde en daarmee de andere leerlinge aanviel.

LEES OOK. Ruzie tussen tienermeisjes escaleert en 15-jarige steekt rivaal in gezicht: “Dit had slechter kunnen aflopen”

Het slachtoffer liep verschillende steekwonden op in het aangezicht en werd overgebracht naar het AZ Sint-Maarten voor verzorging, maar ze verkeerde niet in levensgevaar. Het meisje dat met het mes zou hebben uitgehaald, werd opgepakt en verscheen vanmorgen voor de jeugdrechter in Brussel.

LEES OOK. Bizar: vrouwen maken ruzie in stille wagon van trein... al fluisterend

“De jeugdrechter heeft beslist om haar vrij te laten onder zeer strikte voorwaarden”, zegt haar advocate, Annemie Declercq. “Ze mag dus terug naar huis. Ik kan enkel nog meegeven dat ze meewerkt met het onderzoek. Voor het overige geef ik geen commentaar.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten