Slimme camera’s nekken drie hardleerse criminelen: “Pleegden meerdere inbraken”

© evb

Merelbeke -

Drie hardleerse inbrekers teisterden de politiezone Rhode & Schelde. Ze waren deze week opnieuw op dievenpad, maar konden opgepakt worden dankzij het gebruik van nummerplaatcamera’s in Merelbeke. “Het gebruik van camera’s is een meerwaarde om dieven te pakken”, reageert de politie.

Simon Dekaezemaker

Verspreid op het grondgebied van politiezone Rhode & Schelde zijn verschillende ANPR-camera’s opgesteld. Dat zijn zogenaamde ‘slimme camera’s die nummerplaten kunnen herkennen. Deze worden gebruikt om boetes uit te schrijven, maar zijn ook nuttig om woninginbraken op te lossen.

Woensdag werd in Merelbeke zo drie hardleerse inbrekers opgepakt. De mannen waren net op dievenpad. De politie kreeg een inbraakmelding binnen en via de nummerplaatcamera’s kon hun auto opgespoord worden. De politie schoot pijlsnel in gang en kon ze intercepteren en oppakken.

Belangrijk voor politie

Het is niet de eerste keer dat dieven op gelijkaardige wijze gevat worden. “Het gebruik van camera’s is een meerwaarde”, zegt commissaris Ronny Decuyper. “Het is een aanvulling op onze andere politionele krachten. Zo kunnen we maximaal onze middelen gebruiken om daders te pakken.”

De drie inbrekers zitten in de cel en werden donderdag voorgeleid voor de onderzoeksrechter in Gent. “Ze werden alle drie aangehouden op verdenking van diefstal met braak, poging diefstal met braak en lid te zijn van een vereniging van misdadigers”, laat politie Rhode & Schelde weten.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten