Nox (3) verliest strijd tegen kanker: “Voor altijd mama’s allerliefste jongen”

Nox Geurts.© Raymond Lemmens

Dilsen-Stokkem -

Bijzonder triest nieuws uit Dilsen-Stokkem. Nox Geurts (3), de jongen die vocht tegen een zeldzame hersentumor, is in de nacht van donderdag op vrijdag overleden. “Jij bent voor altijd mama’s allerliefste jongen”, schrijft mama Jill op Facebook.

Thomas Jansen

Nox Geurts vocht sinds mei tegen de agressieve en zeldzame hersentumor ETMR. Zijn kansen waren al op voorhand bijzonder klein. Gemiddeld overlijdt een kind negen maanden na de diagnose. In het UZ Leuven had nog geen enkel kind de ziekte overleefd. Maar de ouders van Nox bleven hopen op een mirakel. Tot de nacht van donderdag op vrijdag.

“Vannacht overleed na een veel te kort en bewogen leven vol strijd, ons kleinste mannetje”, schrijft mama Jill op Facebook. “Ik ga je ontzettend hard missen. Jij bent voor altijd mama’s allerliefste jongen.”

Op 14 december, op z’n derde verjaardag, mocht Nox met WensAmbulance nog de brandweerkazerne in Maasmechelen bezoeken. Vrienden, familie en zelfs onbekenden brachten massaal spullen van tekenfilmfiguurtje Brandweerman Sam naar de kazerne om de jongen te steunen. Twee weken geleden kreeg het gezin echter een zoveelste opdoffer. Ondanks bestralingen bleek de kanker uitgezaaid, een behandeling was niet meer mogelijk. De palliatieve zorg werd opgestart, iets wat de ouders zo lang mogelijk wilden uitstellen.

    Aangeboden door onze partners

    Lees ook

    Hoofdpunten