Voetbal 4de provinciale C FC Zegelsem - SK Opbrakel

Kenneth Bothuyne wil met FC Zegelsem de derby winnen van SK Opbrakel: “We scoren vlot, maar slikken te gemakkelijk doelpunten”

FC Zegelsem-coach Kenneth Bothuyne.© RR

Zegelsem -

FC Zegelsem en SK Opbrakel treffen elkaar zondag in wat als een geladen derby kan worden omschreven. In de heenwedstrijd flirtte FC met winst, maar diep in de toegevoegde tijd liet SK de gelijkmaker optekenen. Voor eigen volk sprokkelde FC de meeste punten. SK gaat voor tien wedstrijden op rij zonder verlies.

Freddy De Geest

SK Opbrakel is de ploeg in vorm. Vorige week hield het nog leider SK Munkzwalm (0-0) in bedwang. “Die reeks van SK liegt niet”, zegt de Zegelsemse trainer Kenneth Bothuyne. “SK is een stevige ploeg die teert op veel ervaring en duelkracht. Week na week wint ze aan vertrouwen. In de heenwedstrijd lieten we twee keer een voorsprong glippen. Te vaak lieten we een overwinning liggen door in het slot nog een doelpunt binnen te krijgen. We scoren vlot, maar we krijgen te gemakkelijk doelpunten binnen. We staan nu elfde met zesentwintig punten. Het hadden er gerust een vier meer mogen zijn, maar daar kun je niets aan veranderen. SK Opbrakel staat achtste met vierendertig punten en mag nog hopen om hogerop te klimmen. Bij het seizoenbegin hoop je altijd op meer, maar een te zware blessurelast heeft ons afgeremd.”

Kern samenhouden

FC Zegelsem heeft met An De Jonge een vrouw als voorzitter. “An was een klasgenote van mij. Met haar man heb ik nog gevoetbald bij Vlaamse Ardennen. De samenwerking klikt”, vertelt Kenneth Bothuyne. “FC wil rustig groeien. De voorbije jaren was het wat minder, maar nu zorgen we nu en dan voor een uitschieter. Voor eigen volk hebben we onze meeste punten gepakt. Dat we tegen de buren een kans hebben, hebben we in de heenwedstrijd bewezen. SK is sowieso favoriet gezien hun sterke reeks, maar we gaan onze huid duur verkopen. Een derby blijft speciaal.”

FC Zegelsem bouwt al aan de spelerskern voor volgend seizoen. “Een belangrijk gegeven daarbij is dat we de huidige kern kunnen samenhouden. Met enkele gerichte transfers moeten we proberen om de ploeg te versterken. Het is de bedoeling om de volgende jaren iets dichter bij de eerste vijf aan te leunen. Derbywinst tegen SK Opbrakel zou een stap in de goede richting zijn. Binnen afzienbare tijd moet de jeugdwerking ook de eerste vruchten afleveren. Ik liet een jongere al eens proeven door hem op te nemen in de selectie.”

SK Opbrakel begon aarzelend aan de competitie, maar draait nu op volle toeren. Opvallend: tegen Geraardsbergen B werd het 8-2 en 2-8. Een eindrondeticket behoort nog altijd tot de mogelijkheden indien de ploeg van coach Lorenzo Van Damme de positieve lijn kan doortrekken.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten