Blue-bikes werden 340 keer gebruikt vorig jaar: “Mooie plus wanneer je van openbaar vervoer stapt”

© BELGA

Blankenberge -

Blankenberge telt in totaal acht blue-bikes of deelfietsen, en die werden vorig jaar 340 keer gebruikt. “Het bestuur zal in de toekomst alleen maar meer inzetten op deelmobiliteit”, aldus mobiliteitsschepen Patrick De Klerck (Team Blankenberge).

Junior Verbeeke

Aan de Belgische kust werden in de Blue-bike punten in totaal 1.644 ritten opgetekend in het jaar 2022. 340 ritten, ofwel 21 procent, vertrokken vanuit Blankenberge. “De maanden juni, juli en augustus waren piekmaanden met respectievelijk 58, 52 en 54 ritten”, aldus De Klerck. “41 procent van de ritten duurden maximaal 4 uur, 32 procent van de ritten duurden tussen de 5 uur en de 8 uur. De meeste gebruikers kwamen uit de regio’s Brugge, Antwerpen en Gent.”

Het stadsbestuur wil in de toekomst nog meer inzetten op deelmobiliteit. “Daarbij zal de focus niet alleen op recreatieve doeleinden liggen, maar stimuleren we het ook voor bedrijven en woon-werkverkeer”, aldus De Klerck. “Het is een mooie plus wanneer je van de trein, tram of bus stapt of wanneer de wagen geparkeerd staat. Bezoekers, inwoners of dagjestoeristen kunnen dan gebruikmaken van de deelsteps of -fietsen om tot hun eindbestemming te geraken.”

AANGERADEN
Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Meest gelezen uit de buurt