Voetbal 2de afdeling VV A RFC Wetteren

Bram Van Laere heeft het naar zijn zin bij RFC Wetteren: “Het project sprak me aan, maar deze reeks is voor mij geen eindstation”

Bram Van Laere: “Verrassen tegen Jong Cercle zou mooi zijn en ons klassement wat opfleuren.”© Geert De Rycke

Wetteren -

De Wetterse leeuwen ontvangen zaterdagavond de jonkies van De Vereniging. De eerste wedstrijd van dit kalenderjaar eindigde in Ruddervoorde op een kurkdroge 4-0. Inmiddels verzamelde de ploeg van voorzitter Chris De Corte al adelbrieven na winst van KM Torhout (2-0) en vooral het gelijkspel in Aalst (1-1).

Freddy De Geest

Hammenaar Bram Van Laere moet zaterdagavond toekijken nadat hij in Aalst dubbel werd geboekt. “De eerste kaart was stom en nogal licht, te vermijden dus. De tweede kun je omschrijven als professioneel en dus noodzakelijk”, zegt de 20-jarige rechtsachter van RFC Wetteren, die het als jongere zelfs tot jeugdinternational schopte.

“Ik begon bij de jeugd van Sporting Lokeren om daarna naar RSC Anderlecht te verhuizen. Op Neerpede bleef ik tot bij de beloften. Dat was zeker een bijzonder leerrijke periode. Daarna volgden Beveren en opnieuw Lokeren. De keuze voor RFC Wetteren was snel gemaakt. Het klikte meteen. Het project waar de ploeg voorstaat, spreekt me aan. Ik wou ook meer speelminuten versieren en dat is goed gelukt”, zegt de student interne veiligheid-preventieadviseur.

Drie weken ongeslagen

“Thuis wonnen we verdiend van Eendracht, maar in Aalst werd het een gevleide puntendeling. Aan aanvallen, heb ik deze keer niet moeten denken. Het is sowieso een belangrijk punt dat bij de eindafrekening de doorslag kan geven. We staan nu voor een zwaar vierluik. Tegen Cercle Brugge moet de blamage uit de heenwedstrijd worden weggewist. Een week later mogen we naar Daknam. Dat blijven voor mij speciale wedstrijden, maar ook niets meer. Die bladzijde heb ik omgeslagen. Ik focus nu op RFC Wetteren, maar ik denk niet dat deze reeks voor mij een eindstation zal worden. Na de dubbele opdracht tegen de topploegen wachten de confrontaties met KRC Harelbeke en FC Gullegem, twee ploegen die de punten ook nog goed kunnen gebruiken.”

RFC Wetteren staat op de twaalfde plaats met drieëntwintig punten. KSV Oudenaarde en KM Torhout hebben evenveel punten. “We moeten het van match tot match bekijken. Week na week zijn er verrassende resultaten. Tegen Eendracht Aalst pakten we 4 op 6 en dat hadden we niet meteen ingecalculeerd. Dat we tegen Erpe-Mere United twee punten te grabbel gooiden, was zeer zuur. Op papier zijn Cercle Brugge, zeker gezien de heenwedstrijd, en Sporting Lokeren-Temse favoriet. Puntengewin is er niet evident, maar ook niet uitgesloten. Thuis wonnen we drie wedstrijden op rij. Inmiddels zijn we drie weken ongeslagen. Een punt pakken op Aalst krikt sowieso het vertrouwen op. Verrassen tegen de groen-zwarte West-Vlamingen zou mooi zijn en ons klassement wat opfleuren.”

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten