Voetbal  3de Provinciale E VKS Hamme-Zogge

Kristof D’Heer wil reageren met VKS Hamme-Zogge na twee verloren toppers: “Puntjes op de i zetten”

Bij Hamme-Zogge trad D’Heer eveneens snel op de voorgrond.© Geert De Rycke

Hamme-Zogge -

Zelenaar Kristof D’Heer (31) gold jarenlang als het boegbeeld van Heikant-Zele, maar na een pijnlijke scheiding vertrok de middenvelder naar VKS Hamme-Zogge, waar hij meteen uitgroeide tot een leidersfiguur op en naast het veld.

Wim Redant

Kristof D’Heer wil reageren met Hamme-Zogge na twee verloren toppers en dus is het de bedoeling dat HO Kalken B zondag de gebroken potten betaalt. “Voor het eerst dit seizoen lieten we een nul op zes optekenen. We willen absoluut de top vijf halen en dus moeten we nu wel de puntjes op de i zetten. Vorige zondag gingen we met 2-0 de boot in bij leider Rangers Opdorp, dat het haalde op ervaring en sluwheid. Zelfs nadat we een rode kaart incasseerden, toonden we ons met tien nog de betere ploeg. De week voordien imponeerde FC Moerbeke me wel meer. Op Kalken moeten we het wel rooien zonder onze aanvoerder Anas Sens, die zijn derde gele kaart incasseerde en Sergen Özen na dubbel geel, waardoor we onze beide centrale verdedigers missen.”

D’Heer groeide uit tot een boegbeeld bij Heikant-Zele, maar ook sprookjeshuwelijken durven wel eens onverwacht stranden. “Tot mijn achttiende speelde ik bij Eendracht Zele, maar daar slaagde ik er niet in om door te breken. Bij Heikant-Zele lukte dat wel. Coach Geert Mertens groeide uit tot een boezemvriend en twaalf jaar lang maakte ik het mooie weer, maar toch stevenden we af op een breuk. Met de maats en de supporters maakte ik steeds veel plezier, maar na de promotie naar eerste provinciale leek de club het over een andere boeg te willen gooien. Plots moest het allemaal serieuzer en leek het profvoetbal wel het voorbeeld, terwijl we bij Heikant-Zele toch veeleer speelvogels waren. Ik raakte er niet uit met de voorzitter en de sportief manager, die geen water bij de wijn wilden doen. Ik koos toen voor Hamme-Zogge, vorig jaar slechts tiende, maar een ambitieuze club die snel wil doorstoten naar tweede provinciale.”

Leidersfiguur

Bij Hamme-Zogge trad D’Heer eveneens snel op de voorgrond. “Ik ben sociaal aangelegd en van nature uit een leidersfiguur. Samen met de kapitein probeer ik de ploeg op sleeptouw te nemen. Ik probeer ook de feestcultuur van Heikant Zele te introduceren, want Hamme-Zogge is toch wat rustiger. Voorzitter Jurgen Mettepenningen wil liever snel dan laat naar tweede provinciale, maar hij zet gezonde druk die zeker niet verstikkend werkt.”

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten