Veertiger kijkt met spiegeltje onder kleedhokjes Center Parcs om jong koppel te bespieden

© Archief mvn

De Haan/Roeselare -

Een 47-jarige man uit Roeselare riskeert voor de Brugse strafrechtbank vijftien maanden effectieve celstraf voor voyeurisme. In Center Parcs De Haan probeerde J.M. met een spiegeltje onder de kleedhokjes te gluren.

Arne Franck

De veertiger werd op 2 oktober 2021 op heterdaad betrapt door medewerkers van Center Parcs toen hij met een spiegeltje onder het kleedhokje probeerde te gluren van een 16-jarig meisje en haar 17-jarige vriend. J.M. bleek in 2012 als eens tot zes maanden celstraf met uitstel veroordeeld voor aanranding van een minderjarige en verspreiding van kinderporno.

Begin oktober vorig jaar vroeg procureur Jochen van Aalst vijftien maanden voorwaardelijke celstraf voor de man, die uitlegde dat hij met een gokverslaving kampte. De rechtbank beval toen een maatschappelijk onderzoek in het kader van eventuele voorwaarden, maar J.M. gooide daarbij zijn eigen ruiten in. Volgens de procureur maakte hij aan zijn justitieassistent duidelijk dat hij een behandeling voor zijn seksuele problematiek nutteloos vond.

Op basis van het negatief verslag vroeg de procureur vrijdag een effectieve celstraf. Hierop probeerde de Roeselarenaar de rechter alsnog te overtuigen van zijn goede intenties. Maar dat maakte weinig indruk. “Tegen dat ze het bij het justitiehuis niet zien zitten, moet het al heel erg zijn”, sneerde de rechter. De uitspraak volgt op 3 maart.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten