Een technokoningin, improvisatie en een Tinder-tegengif: geen saai moment in Gent dit weekend

Charlotte De Witte, improcomedy en MNDR TNDR.

Gent -

Het wordt een zacht weekend in Gent, perfect om een stapje in de wereld te zetten. De agenda zit meer dan vol genoeg: van bonkende technobeats in Flanders Expo tot een kunstige stadswandeling en heerlijke wijnproeverijen. Geen excuus om in je kot te blijven, dus!

Max Dedulle

1. Charlotte de Witte in Flanders Expo

De Gentse koningin van de techno reist de wereld rond, maar dit weekend kan je haar nog eens aan het werk zien in haar thuisstad. En ze brengt heel wat vrienden mee naar Flanders Expo: onder meer de Italiaanse technogrootmacht Enrico Sangiuliano en rijzende ster Alignment duiken mee de nacht in. In een mededeling belooft Charlotte alvast ‘good vibes all around’ en wie zijn wij om haar tegen te spreken?

Meer info vind je op kntxt.be

Technokoningin Charlotte De Witte.© Kntxt

2. Kamermuziek in de Bijloke

Iets helemaal anders, maar niet minder de moeite waard, is het kamermuziekfestival Big Little Music, dat dit weekend plaatsvindt in de Bijloke. Van de wedstrijd Big Little Music Competition, voor jonge ensembles, kan je zaterdagnamiddag zelfs gratis genieten in het Kraakhuis. Het winnende ensemble krijgt volgend seizoen een volwaardig concert in de Bijloke.

Meer info vind je op www.bijloke.be

3. Wandelen voor de Spaanse windhond

Zondag is het in tientallen steden ‘Dia del Galgo’, ofwel dag van de Spaanse windhond. Dan komen dierenliefhebbers op straat om aandacht te vragen voor het gruwelijke lot van deze viervoeters. In veel landen worden ze immers nog ingezet voor illegale races en leiden ze een droevig leven. Om 14 uur start aan de Zuid een wandeling door de stad, waarbij honderden dierenliefhebbers (met of zonder hond) zich laten opmerken.

Meer info vind je op www.greyhoundsinnood.be

4. Babbelen over cultuur

Speakers Corner, de maandelijkse gespreksmiddag in het NTGent Café, gaat deze maand de culturele toer op. Is een avondje theater of een concert nog wel betaalbaar voor iedereen, in tijden van inflatie en energiecrisis? En hoe zit het met de organisatoren: geraken zij nog wel uit de kosten? Onder meer cultuurschepen Sami Souguir (Open VLD) en Franky Devos (Kunstencentrum Viernulvier) gaan erover in gesprek.

Meer info vind je op www.speakerscornergent.be

5. Sphinx kleurt roze

Cinema Sphinx wordt opnieuw een week lang omgedoopt tot PinX. De bioscoop op de Korenmarkt zet de spotlights op de LGBTQIA+-cinema. Zo is het bijvoorbeeld uitkijken naar In From the Side, een gelauwerde Britse film over een verboden liefde in een Londense rugbyclub. Dat er op liefde geen leeftijd staat, ontdek je zondagmorgen bij de Nederlandse film Liefsteling, die zijn Belgische première beleeft.

Meer info vind je op www.sphinx-cinema.be

De film ‘Liefsteling’.© IF

6. Genoeg getinderd

Ben je het swipen moe? In de A.M. Club in de Schuurkenstraat vind je misschien wel de liefde van je leven, op de ouderwetse manier welteverstaan. MNDR TNDR (want zo heet het feestje) mikt deze keer op dertigers. En ja, ook als je al in een relatie zit, mag je mee feesten. Al is de regel wel dat je dan vergezeld moet zijn van minstens drie sassy singles.

Meer info vind je op Facebook.

MNDR TNDR: perfect voor wie het swipen moe is.© rr

7. Genieten van de betere wijnen

De Internationale Wijnbeurs in Gentbrugge is na dertig edities een vaste afspraak voor wijnliefhebbers. Door corona liet de 31ste editie een tijdje op zich wachten, maar zaterdag komen meer dan twintig handelaars en wijnbouwers samen in De Vierde Zaal. Naar goede gewoonte is de toegang gratis en is er geen aankoopverplichting. Gezondheid!

Meer info vind je op www.wijnkring.be.

8. Een artistieke stadswandeling

Wie inspiratie zoekt voor de zondagse wandeling, moet vanaf dit weekend in het centrum zijn. 69 locaties op de Gentse ‘linkeroever’ (in de Jan Breydelstraat en omstreken) zetten hun vitrine ter beschikking van een artiest. Het resultaat is een kunstwandelroute langs foto’s, tekeningen, installaties en meer. Omdat Valentijn al nadert, staat de liefde centraal.

Meer info vind je op Facebook.

9. Genoeg gelachen, nu humor

Improvisatietheater is groot in Gent. Dat ontdek je zondagavond in de Kinky Star op de Vlasmarkt, tijdens de Gent Impro All Star Night. Sterspelers van onder meer The Lunatics en Compagnie Amai geven het beste van zichzelf… of gaan grandioos op hun bek, want ook dat hoort er soms bij. Een avond vol energie, spontaniteit en vooral veel stevige lachbuien.

Meer info vind je op Facebook.

De Lunatics houden al jaren de Gentse impro-eer hoog.© IF

10. Winterrommelmarkt in Gentbrugge

Op zaterdagavond organiseert de Jova scouts van Gentbrugge een Winterrommelmarkt. Maar ook aan de inwendige mens is gedacht: er is een winterbar met warme chocomelk, al dan niet alcoholische koffie, jenevers en pannenkoeken.

Meer info vind je op Facebook.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten