Basketbal BNXT League Okapi Aalst

Sportief manager Anthony Mallego wil sportief succes verzilveren met Aalst: “Okapi heeft een naamsponsor nodig”

Anthony Mallego maakt het duidelijk: “De club staat alvast in het uitstalraam en heeft wel wat te bieden. Na Oostende beschikt Okapi over de grootste aanhang van het land.”© Gregory Van Gansen

Aalst -

Op de trappen van het Brusselse justitiepaleis blikte sportief manager Anthony Mallego vooruit op de uitwedstrijd in Bergen, waar zaterdag de zesde plaats op het spel staat. De advocaat zag even een stormpje opsteken met het vertrek van Nikola Popovic, maar reageerde met de komst van Josh Price.

Wim Redant

De jonge Aalsterse brigade mist nog wat regelmaat, maar is aan een puik seizoen bezig tot grote tevredenheid van Mallego. “Ik ben bijzonder fier op mijn spelers die Oostende het vuur aan de schenen legden en Charleroi klopten. Het was onze bedoeling om competitief te blijven terwijl we bewust de kaart van de Aalsterse jeugd trokken. We wilden een ploeg die er wilde voor vechten en het truitje wilde nat maken. Onze spelers overtroffen vooralsnog de verwachtingen. Ik wil het sportieve succes wel graag verzilveren. Okapi heeft een naamsponsor nodig; wat zou helpen om een financieel gezonde club te blijven. De club staat alvast in het uitstalraam en heeft wel wat te bieden. Na Oostende beschikt Okapi over de grootste aanhang van het land. We moeten de sportieve ambitie ook de rest van het seizoen blijven invullen. Elke wedstrijd vormt een nieuwe ervaring.”

Mallego prijst zich gelukkig met een coach als Thomas Crab, die zonder morren het vertrek van Popovic onderging. “Ik koester een uitstekende samenwerking met Thomas Crab, een professionele coach die goed communiceert en steeds open staat voor dialoog. Het is een coach die veeleisend is voor zijn spelers en zijn omgeving, maar die zelf ontzettend hard werkt en elke wedstrijd minutieus voorbereidt. Het vertrek van Popovic betekent een sportieve lacune, maar de afspraken werden nageleefd. In feite werd het een win-win, want Popovic realiseerde zijn droomtransfer terwijl wij toch nog vier extra maanden van zijn kwaliteiten genoten en er als toemaatje een mooie transfersom aan over hielden.”

Kleinste budget

Mallego gaat er prat op dat Aalst met het kleinste budget werkt in de Belgische profliga. “Goed rekruteren en blijven inzetten op de jeugd blijft het credo. We beseffen dat we spelers moeten laten gaan indien ze ons niveau overstijgen. Gezond blijven als club is steeds de rode draad. Het is belangrijk dat de supporters zich kunnen identificeren met de ploeg wat nu ook wel lukt met meerdere Aalstenaars in de ploeg. Met Nzege strikten we een harde werker die een schitterende wedstrijd speelde tegen Charleroi. Voor mij wordt de Zwitserse international een droomtransfer. Josh Price is een groot talent dat nog wat moet ontbolsteren.”

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten