KBC rondt verkoop van Ierse activiteiten af

© MARC HERREMANS - MEDIAHUIS

De bank-verzekeraar KBC heeft de verkoop van een groot deel van haar Ierse activiteiten afgerond. Bank of Ireland Group heeft vrijwel alle gezonde kredieten en deposito’s van KBC Bank Ireland en een kleine portefeuille probleemkredieten overgenomen, zo deelt KBC vrijdag mee.

gjsBron: BELGA

KBC en Bank of Ireland hadden de deal in april 2021 wereldkundig gemaakt. De Ierse regulator Irish Competition and Consumer Protection Commission (CCPC) en de Ierse minister van Financiën hadden vorig jaar al hun goedkeuring gegeven.

“De transactie van vandaag is een belangrijke stap in de ordelijke en gefaseerde terugtrekking van KBC Groep uit de Ierse markt. KBC blijft zich inzetten om de volgende stappen in dit proces in de komende tijd in goede banen te leiden”, zegt Johan Thijs, CEO van KBC Groep.

De exacte financiële gevolgen van de transactie zullen donderdag worden bekendgemaakt, bij de publicatie van de jaarresultaten van KBC Groep.

KBC beklemtoont voorts dat voor de personeelsleden ontslagvoorwaarden zijn overeengekomen “die binnen de sector als gunstig worden bestempeld”. De ontslagprocedure zal gefaseerd plaatsvinden tot in 2024. Een deel van het personeel maakt de overstap naar Bank of Ireland.

Aangeraden
Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten

Meest gelezen uit de buurt