Talent van Anderlecht pakt uit met niet één maar twee kanonskogels tegen Lommel

© BELGA

Jong Genk heeft vrijdag 2-2 gelijkgespeeld tegen SK Beveren op de 21e speeldag van de Challenger Pro League. Ook de beloften van Anderlecht deelden na vier doelpunten de punten met Lommel SK.

Vincent Van GenechtenBron: BELGA

Dieumerci Mbokani duwde na vijf minuten een voorzet eenvoudig voorbij de Genkse doelman Leysen in de verste hoek. Jay-Dee Geusens verraste Beveren-doelman Reus nog voor de rust met een afstandsschot van buiten de zestien. Dario Cutillas-Carpe bracht Genk na een uur op voorsprong na een knappe actie en assist van Kelvin John. Maar Beveren voerde de druk op tegen een moegestreden Jong Genk en Lucas Ribero krulde de 2-2 in de slotfase voorbij Leysen.  

Beveren staat met 40 punten achter leider RWDM (ook 40 punten), dat zaterdag tegen de beloften van Standard speelt. Jong Genk is voorlopig elfde met 16 punten.

Jong Genk speelde de thuiswedstrijd vrijdag in een leeg Freethielstadion in Beveren, om het veld in de Cegeka Arena te sparen voor de topper van volgende week zondag tegen Antwerp. Fans waren niet welkom zodat geen van beide teams een thuisvoordeel had. 

Voor Lommel scoorde de Costa-Ricaanse aanvaller Alonso Martinez de 0-1. Martinez duwde zijn tweede van de avond nog geen tien minuten later van dichtbij binnen nadat een bal bleef hangen voor het doel van Anderlecht. Ishaq Abdulrazak maakte in de 65e minuut de aansluitingstreffer voor Anderlecht. Lommel gaf de wedstrijd in het slot nog uit handen. Abdulrazak schoot met een prachtig afstandsschot de 2-2 op het bord. 

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De Anderlecht Futures zijn nu zesde met 31 punten, wat virtueel net volstaat voor deelname aan de promotieplay-offs. Lommel heeft 32 punten en is vierde. (belga)

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten