Austin Butler wil niet meer klinken als Elvis: “Mijn stembanden zijn beschadigd”

© Allison Dinner/Invision/AP

Austin Butler (31) kroop met verve in de huid van de legendarische zanger Elvis Presley voor de biopic Elvis. Ook na de opnames gebruikte hij nog geregeld de zwoele stem van ‘the king’, maar op doktersadvies stopt hij daar nu mee.

Tom Vets

Hoewel het stemgeluid van de acteur mijlenver verwijderd lag van de echte Elvis Presley, slaagde Austin Butler er toch in om op een geloofwaardige manier de warme stem van Elvis te imiteren. Blijkt nu dat die omschakeling niet zo goed was voor zijn stembanden. “Door mijn stembanden te forceren en dingen te laten doen die ik niet gewoon was, heb ik ze beschadigd”, zei hij bij The Graham Norton Show. Tijdens de opnames gebeurde het frequent dat hij een bepaald lied wel 40 keer opnieuw moest doen tot het helemaal correct was. Het vele zingen is sowieso al vermoeiend voor de stem.

“Na de opnames ben ik vaak onbewust mijn Elvis-stem blijven gebruiken. Ik was drie jaar aan dat project verbonden, en op den duur dacht ik er niet meer over na als ik mijn stem gebruikte. Ik voelde het verschil niet meer met mijn eigen stem.” Het was ook al journalisten opgevallen tijdens interviews en op bij de Golden Globes twitterden ook veel kijkers dat de stem van Austin anders klonk. “Ik probeer nu weer te praten zoals vroeger maar het lijkt minder evident dan gedacht.”

Austin Butler (31) kroop met verve in de huid van de legendarische zanger Elvis Presley voor de biopic Elvis© ISOPIX

Aangeraden
Aangeboden door onze partners