Na maanden procederen: rapper Jay-Z en Bacardi beklinken deal over uitkoop cognacbedrijf

© REUTERS

Er zijn claims ingediend van miljarden dollars, en het procederen leek nog maanden in beslag te nemen. Maar uiteindelijk hebben de Amerikaanse rapper Jay Z en het drankenmerk Bacardi beslist om de strijdbijl te begraven.

Tom Vets

De Amerikaanse rapper is samen met Bacardi al sinds 2011 eigenaar van het cognacmerk D’Ussé. De verdeling was 50/50, maar toch was hij niet tevreden met de gang van zaken. D’Ussé wordt gemaakt in Château du Cognac, een van de oudste cognacleveranciers van Frankrijk. Het getouwtrek rond het merk begon anderhalf jaar geleden toen Bacardi de rapper een half miljard euro bood voor zijn aandeel in het bedrijf. Een mooie som, maar Jay voelde zich opgelicht. De rapper was er naar eigen zeggen achtergekomen dat D’Ussé veel meer waard is dan Bacardi liet uitschijnen. De juridische entourage van de rapper zei dat Bacardi voortdurend tegenwerkte als hun cliënt pogingen deed om de werkelijke waarde van D’Ussé te weten te komen.

Bacardi was niet onder de indruk en diende een tegenklacht in. Volgens hen was er een mondelinge afspraak met het rapper om zijn belang in het bedrijf aan Bacardi te verkopen. Nog later kwam de rapper met een verrassend tegenbod van 1,5 miljoen euro op D’Ussé, en wou hij ook beslag laten leggen op alle vaten en flessen D’Ussé. De uitkomst die deze week is gesloten houdt in dat de rapper voor een gedeelte zal worden uitgekocht. Men maakt niet bekend om hoeveel geld het gaat. Bacardi verkrijgt 75 procent in het bedrijf, en Jay zal met een klein percentage nog vertegenwoordigd blijven in het bedrijf.

Aangeraden
Aangeboden door onze partners