Nieuw buurtcafé in de Muide opent de deuren: “Willen warmte van de buurt samenbrengen”

© gianni barbieux

Muide - Meulestede -

Zeg niet langer café Liberty maar Loods 0. Het buurtcafé op de Meulesteedsesteenweg werd door Lara Deraeck (40) en Igor De Groote (61) nieuw leven ingeblazen. Vrijdag opende de buurtkroeg voor het eerst de deuren. “We willen de warmte en gezelligheid van de buurt hier samenbrengen.”

Simon Dekaezemaker

LEES OOK. “Een droom gaat in vervulling”: Igor (61) en Lara (40) blazen buurtcafé op de Muide nieuw leven in

Het waren drukke weken voor Lara Deraeck (40) en Igor De Groote (61) om hun nieuw café klaar te maken voor de grote opening vrijdag. “Het was rushen tegen de deadline, maar we zijn gelukkig op tijd klaar geraakt”, zegt Lara al lachend. “Gelukkig kreeg ik steun van mijn broer en onze vrienden.”

Met een groen likje verf en een nieuwe naam werd café Liberty op de Meulesteedsesteenweg nieuw leven in geblazen als café Loods 0. Het groene plafond valt op in de zaak, net zoals de muren in ivoor. “Het moet vooral warmte en gezelligheid uitstralen”, zegt Lara. “Je moet je hier thuis voelen.”

Streepje cultuur

Lara en haar man Igor zijn onbekende figuren in de buurt Muide-Meulestede. Ze waren de uitbaters van café Meulestee, oftewel de Kring. Hun eigen zaak uitbaten, was een grote droom en toen het buurtcafé Liberty over te nemen stond, grepen ze onmiddellijk hun kans. “Een droom”, klinkt het.

In het café kan je terecht voor een aperitief of om ’s avonds iets te drinken. Het lokale bier Pius X gaan ze promoten. Op de kaart komt ook iets voor de kleine honger. “We gaan ook een streepje cultuur brengen in het café met akoestische concerten en tentoonstellingen”, besluit Lara.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten