Mattias Skjelmose wint koninginnenrit in Ster van Bessèges en neemt leiderstrui over van op slotklim indrukwekkende Arnaud De Lie

Mattias Skjelmose (Trek-Segafredo) heeft de vierde en voorlaatste etappe in de Ster van Bessèges op zijn naam geschreven. De Deen was de beste in de koninginnenrit en neemt zo de leiderstrui over van Arnaud De Lie, die achtste werd op 1:34.

Bron: BELGA

Na 147,5 kilometer tussen Saint-Christol-Lèz-Alès en Le Mont Bouquet haalde Skjelmose het na een spurt nipt voor de Amerikaan Neilson Powless, goed voor de derde zege in zijn carrière na een etappe en de eindwinst in de Ronde van Luxemburg vorig jaar. Het duo trok op avontuur tijdens de slotklim. De Fransman Pierre Latour vervolledigde het podium op 13 seconden.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Arnaud De Lie besefte vrijdag na zijn tweede ritzege in deze Ster van Bessèges dat het zaterdag geen sinecure zou worden om zijn leiderstrui te behouden, gezien de pittige aankomst bergop. De slotklim naar Le Mont Bouquet was bijna vijf kilometer lang aan een gemiddeld stijgingspercentage van 9,1 procent. Toch reed De Lie een verdienstelijke rit met een indrukwekkende prestatie op de steile slotklim.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Zondag wacht de afsluitende tijdrit van ruim tien kilometer in Alès.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten