Dit is de ‘oudere’ vrouw die prins Harry ontmaagd zou hebben: “Ik herinner me zijn ondergoed nog”

Op deze foto uit juni 2001, gemaakt tijdens een evenement van een poloclub, zie je de jonge prins Harry met links van hem Sasha Walpole.© UK Press via Getty Images

Geen onderwerp dat de gemoederen na het uitbrengen van de memoires van prins Harry meer beroert in het Verenigd Koninkrijk dan zijn ontmaagding. In het boek Reserve beschrijft hij hoe en waar dat gebeurde, maar niet door wie precies. Nu is de “oudere vrouw”, zoals Harry haar omschreef, naar The sun gestapt om haar verhaal te doen.

Een van de meest besproken passages in het boek van prins Harry dan dat over zijn ontmaagding. Hij was 17 jaar, het gebeurde in een steegje achter een pub en er was een “oudere vrouw” bij betrokken, zo schreef Harry. En meteen begon wereldwijd het gissen naar wie de gelukkige dame was.

Nu weten we het: ze heet Sasha Walpole. Vandaag een 40-jarige bestuurster van graafmachines met twee kindjes, maar in juli 2001 een vriendin die op een dronken avond de eerste keer van prins Harry (nu 38, twee jaar jonger dan haar) meemaakte. Ze doet voor het eerst haar verhaal in de Britse tabloid The sun.

“Wham-bam”

Ze herinnert zich naar eigen zeggen nog hoe ze die avond in de Vine Tree Inn in Norton, Wiltshire, zeker tien shots tequila, Baileys en sambuca deelden op de avond waarop ze haar 19de verjaardag vierden met vrienden. “We waren redelijk dronken”, zegt Walpole. “We kropen buiten op een hek naar het veld. Ik gaf Harry een sigaret en stak de mijne en de zijne aan. Dan begon hij me te kussen.”

Daarna gebeurde het. “Een wham-bam tussen twee vrienden”, noemt ze de daad, die volgens haar maar vijf minuten duurde. “De seks was passioneel en spannend omdat we wisten dat het eigenlijk niet kon. maar van het ene kwam al snel het andere. We zijn op de grond geëindigd. Gesproken werd er niet. Ik herinner me zijn ondergoed wel, hij droeg boxershorts.”

Verstopt in telefoonhokje

Volgens haar was Harry toen 16, een jaar jonger dan hij zelf beweerde in zijn boek. Ze kenden elkaar van toen ze als stalknecht werkt in Highgrove, het buitenverblijf van koning Charles, en elkaar meermaals zagen tijdens polowedstrijden. “We hadden er niet over gepraat dat we dit gingen doen. Het gebeurde gewoon. Hij was jong, we waren vrienden en het was een beetje stout.”

Na de seks verstopte Harry zich volgens de vrouw in een rood telefoonhokje om niet gezien te worden, tot een vriend van Sasha zijn bodyguard die rondreed in een Ford Fiesta naar hem bracht. “Voor mij was hij niet prins Harry. Hij was Harry, een vriend waarmee het een beetje uit de hand was geslopen. Daarna heb ik hem nog een mep op zijn kont gegeven.”

Dat ze haar verhaal nu deed in The sun, heeft volgens haar alles te maken met het boek. Ze was “geschokt” door wat hij daar schreef, zegt ze. “Niemand heeft me gewaarschuwd dat ik in het boek zou staan. Harry of zijn mensen hadden me dat wel mogen zeggen. Ik leid een rustig leven, dit heb ik niet gevraagd.”

bekijk ook

Prins Harry betrapt op fouten in controversieel boek: “Je vraagt je af hoeveel andere feitelijke onjuistheden er nog te vinden zijn”

Engelstalige pers over boek prins Harry: “Het publiek kan maar zoveel onthullingen verdragen”

“Nu is het over en uit”: Britse pers genadeloos voor prins Harry na onthullingen

Aangeboden door onze partners