Van Prada tot subtiele geluksbrenger: bekend Vlaanderen schittert op rode loper van Ensors

© BELGA

Zaterdagavond zijn in het kursaal van Oostende de Ensors uitgereikt, de belangrijkste film- en tv-prijzen in Vlaanderen. Voor wie de tel kwijtraakte: na de MIA’s en de Kastaars was het de derde awardshow op rij waarbij de rode loper werd uitgerold. Bekend Vlaanderen leek het nog niet beu en doste zich ook voor dit evenement piekfijn uit. Ziehier, een beeldmoment.

evdg

‘Master’ van het Filmfestival Oostende was deze editie actrice Natali Broods (46).

© Carlo Coppejans

De gezusters Leyers maakten er samen een weekendje Oostende van, van link naar rechts: Olga (25), Ella (34) en Dorien (39).

© Carlo Coppejans

Cath Luyten (45) en haar verloofde en regisseur Eshref.

© Carlo Coppejans

Matteo Simoni (35) in een blauw kostuum en met zijn vriendin Loredana Falone aan zijn zijde. Wie in Oostende oog had voor detail zag misschien ook dat in zijn borstzak een bijzonder attribuut zat: het brilletje van Dennis Black Magic, de rol die de Simoni vertolkte in Zillion. “Het is misschien wel mijn geluksbrenger voor vanavond.”

© Carlo Coppejans

Grote winnaar van de avond was Lukas Dhont, regisseur van Close. Op de rode loper liet hij zich vergezellen door zijn partner en creatief directeur bij VTM Davy Parmentier.

© Carlo Coppejans

Nieuwsanker Riad Barhi ging voor zwarte nagels en schoenen van Prada. “Besparen op de rest dan maar”, lacht het VRT-gezicht.

© Carlo Coppejans

Tiany Kiriloff (44) en haar man Didier Engels.

© Carlo Coppejans

Chayenne Van Aarle (23) was te zien met haar vriend Nicolas. Het is de laatste rode loper in haar rol als Miss België. Op 11 februari kennen we haar opvolgster.

© Carlo Coppejans

Jelle De Beule en zijn vrouw Sylvia Van Driessche.

© Carlo Coppejans

Joke Emmers (33) won de Ensor voor ‘Beste ondersteunde rol’ in de serie Billie vs. Benjamin. Emmers was bovendien jarig en vierde dat feestje met haar vriend Visjal.

© Carlo Coppejans

Gilles De Schryver (38) en zijn vrouw Kristýna.

© Carlo Coppejans

Moora Vander Veken (30) lijkt terug van weggeweest. Reden daarvoor: veel in het buitenland vertoeven, onder meer voor de opnames van een Duits-Belgische film waarin ze een hoofdrol speelt.

© Carlo Coppejans

Boris Van Severen (34) en Frances Lefebure (34) tekenen ook present. Lefebure wist te vertellen dat ze géén nieuwe outfit scoorde voor de Ensors. “Ik probeer te recycleren of te lenen.”

© Carlo Coppejans

Ook minister-president Jan Jambon (N-VA) was aanwezig op de Ensors. Hij mocht ook de filmprijs voor ‘Beste film’ uitreiken.

© Carlo Coppejans

Aangeboden door onze partners