Voetbal 1ste nationale Mandel United - Young Reds Antwerp 2-1

Mikhail Turi kan met Mandel eindelijk nog eens winnen: “Met onze vijf aanwinsten zijn we sterker dan ooit”

Mujangi-Bia opende in de eerste minuut de score, Rucquois scoorde in de slotminuut de winning goal.© Bart Vandenbroucke

Mandel United is nog lang niet dood en begraven. De fusieclub lijkt wel zo’n kat met zeven levens. Met vijf wintertransfers klopte Mandel zaterdagavond voor de tweede keer dit seizoen Antwerp B (2-1). De zege van de hoop, al was het jammer dat ook Hoogstraten stuntte op Thes.

Koen Verdruye

Trainer Mikhail Turi en zijn staf kregen een week geleden een contractverlenging, en dit ondanks de laatste plaats. Een blijk van vertrouwen dat niet werd beschaamd met veel en hard werk. Tegen Young Reds Antwerp miste Turi zaterdagavond de geschorste Calvin Dekuyper en de geblesseerden Giunta, Castagne en Verhaest. De vijf winteraankopen Mujangi-Bia, Lalou, Tarfi, Vroman en Kalala kwamen aan de aftrap.

“Er staat nu echt een ploeg op het veld”, aldus Mikhail Turi. “Dat was de afgelopen weken ook al zo en het zal iedereen opgevallen zijn dat we zelden met meer dan één goal verschil verliezen. Vorige week in Knokke was men ook van mening dat we een punt hadden verdiend. We voelden en wisten dat dit er zat aan te komen. Ik moet het bestuur ook heel dankbaar zijn dat het nog een grote inspanning wilde doen en nog vijf extra wintertransfers deed. We zijn nu sterker dan ooit. Hebben we deze kern ter beschikking vanaf de eerste dag, dan komen we nooit in de problemen en staan we nu niet laatste maar keurig in de middenmoot. Maar goed, de strijd is nog niet gestreden en alles blijft nog mogelijk. Zaterdag mogen we weer thuis spelen. Dan zullen we proberen om opnieuw te winnen tegen Ninove, een ploeg die ook onderin bengelt en die we ook in de heenronde klopten.”

De opluchting was logischerwijze groot zaterdagavond in Izegem. Ook bij CEO Karel-Jan Vercruysse, die nu dagelijks in de weer is met de werking van de club en ook de wintertransfers deed. “Deze overwinning is een opsteker en een beloning voor het harde werk. Maar we zijn er nog niet en ook extra-sportief ligt er nog veel werk op de plank. Ik ben nu hard bezig om de club verder te herstructureren en weer op de kaart te zetten. Sportieve resultaten kunnen daar alleen maar bij helpen en dat proces versnellen.”

Aangeboden door onze partners