Philippe Clement wint met Monaco

© AFP

Philippe Clement heeft zondagnamiddag op de 22e speeldag in de Ligue 1 met AS Monaco de verplaatsing naar Clermont succesvol afgerond. De Monegasken haalden het met 0-2.

Bron: BELGA

Vroege treffers van Guillermo Maripan (3.) en Breel Embolo (13.) plaatsten de bezoekers al vroeg in een zetel. De thuisploeg was nadien niet in staat om terug te vechten. Maximiliano Caufriez maakte de 90 minuten vol in het verliezende kamp, terwijl Eliot Matazo aan de overzijde aan de bank gekluisterd bleef.

Monaco bezet de vierde plaats in de tussenstand van de Franse hoogste voetbalafdeling met 44 punten. Clermont kampeert op de tiende positie met 30 eenheden.

Lens wint derde keer op rij niet

Lens heeft zondagavond op de 22e speeldag in de Ligue 1 voor de derde competitiematch op rij niet gewonnen. Het kon op de valreep een nederlaag afwenden met een late gelijkmaker op het terrein van Stade Brest: 1-1.

Jeremy Le Douaron (54.) opende de score voor de gastheer, Jonathan Gradit (83.) hing de bordjes in de slotfase in evenwicht. Loïs Openda verscheen aan de aftrap bij de uitploeg en werd in de 72e minuut naar de kant gehaald.

Lens laat met 46 punten na om opnieuw over Marseille naar de tweede plaats te wippen in het klassement van de Franse hoogste voetbalafdeling. Laatstgenoemde heeft momenteel hetzelfde puntentotaal, maar kan drie punten uitlopen als het later op de avond nog Nice in eigen huis over de knie legt.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten