Man die ex-vriendin en haar ouders neerstak in Nederland, klemgereden op de E19 bij Schoten

© ATV

Bij een steekpartij in het Nederlandse Delft is zondagochtend een 33-jarige vrouw omgekomen en raakten haar ouders zwaargewond. De 31-jarige dader, het ex-vriendje van het dodelijke slachtoffer, kon na een achtervolging worden klemgereden op de E19 in Schoten. Hij bekende de feiten op sociale media en zegt dat hij de liefdesbreuk niet verkroppen.

Thierry GoemanBron: BELGA

De steekpartij vond zondagochtend plaats aan de Frederik van Eedenlaan in Delft, een stad tussen Den Haag en Rotterdam. De doorgaans rustige buurt werd rond 11 uur opgeschrikt door luide paniekkreten. Kort nadien arriveerden verschillende ambulances en politievoertuigen en werd de buurt afgesloten.

Een getuige zegt aan Nederlandse media dat hij een man zag die een groot mes in zijn handen had. Even voordien was hij met de auto aangekomen. “Toen de bewoners van het hoekhuis naar buiten kwamen”, zegt de getuige, “viel hij hen meteen aan.”

De man werd in het gezicht gestoken. “Ook de jonge vrouw kreeg verschillende messteken en verloor erg veel bloed”, zegt een vrouw die net uit de kerk kwam toen het gebeurde.

Bloed

Een andere getuige was op weg was naar haar zwangere dochter. “Ik dacht een paar uurtjes bij haar schoon te gaan maken. Maar ik liep langs het huis en in de tuin zag ik ineens drie mensen. Eentje zat helemaal onder het bloed, maar nog wel in leven, zo leek het. Eentje bewoog niet meer en verloor massaal veel bloed. Een beeld dat niemand wil zien.”

“Al dat bloed aan de voordeur en in de tuin, ik krijg het niet van mijn netvlies.” Het waren vriendelijke en aangename mensen”, zeggen omwonenden.

In totaal vielen drie slachtoffers. Een echtpaar, een 55-jarige man en zijn 57-jarige echtgenote, raakte zwaargewond en is naar het ziekenhuis gebracht.

Hun 33-jarige dochter is aan haar verwondingen overleden. De dader viseerde vooral haar, volgens getuigen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De dader, die in ons land woont, nam nadien de vlucht met de wagen. Onmiddellijk werd de achtervolging ingezet. Zowel door politievoertuigen als met een helikopter. Van Nederland reed hij naar ons land.

Verdachte komt uit ons land

Ter hoogte van Schoten, op de E19, kon zijn wagen worden klemgereden door Belgische en Nederlandse politievoertuigen.

Juanito V. (31) schreef, zo bleek later, op sociale media: “Ik heb drie mensen neergestoken waaronder de persoon van wie ik hield. Ik kon het ni verkroppen da ze mij verliet….”

© fb

Of hij verklaringen heeft afgelegd bij de politie, is niet duidelijk.

Volgens het parket van Antwerpen verschijnt de man maandag voor de onderzoeksrechter. De Nederlandse autoriteiten zullen middels een Europees aanhoudingsbevel om zijn overlevering vragen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten