Voetbal Challenger Pro League RWDM

RWDM van Vincent Euvrard pakt zege na woelige week op extrasportief vlak: “Onze focus ligt op het sportieve, over de zaken boven ons hoofd hebben we toch geen controle”

Vreugde bij Ivann Botella na zijn doelpunt tegen SL16.© Kms

Door het puntenverlies van Beveren en Beerschot heeft RWDM zijn koppositie in 1B afgelopen weekend versterkt. Ook al speelden de Molenbekenaars tegen SL 16 zeker niet hun beste wedstrijd van het seizoen. “We waren niet top, maar winnen hier toch met 3-1. Dat is zeer positief”, bekijkt trainer Vincent Euvrard het hoopgevend.

Michael Delbeke

Het is wat in de anonimiteit verzeild geraakt door de winterstop die ertussen zat, maar de derde competitiezege op rij in 2023 zorgde ervoor dat RWDM alweer aan vijftien op vijftien zit. Een knappe prestatie, wetende dat Euvrard en co. eerder dit seizoen al eens een achttien op achttien scoorden. “We hadden de voorbije wedstrijden van SL 16 FC uiterst grondig geanalyseerd. Qua expected goals zaten de beloften van Standard tegen Beveren aan 3,5. Ze scoorden er twee en hadden er nog veel meer in het mandje kunnen leggen. Het is een zeer goed team dat tijdens het seizoen heel goed geëvolueerd is. Tegen ons hebben ze laten zien dat ze uiterst goed kunnen voetballen tussen de twee zestienmeters”, wierp Euvrard zijn recentste slachtoffer een bloemetje toe, goed wetende dat RWDM zélf niet altijd zo geweldig acteerde tegen de Luikenaars.

“Wat wij tegen SL 16 FC op de mat brachten, was een pak minder. We waren niet goed aan de bal, in ons spel zat veel afval. Dan kan het in bepaalde wedstrijden slecht aflopen. Gelukkig was dat zaterdag in de late namiddag niet zo, met dank aan het feit dat we de wedstrijd hebben gedomineerd. SL 16 FC was goed in het midden, maar uiteindelijk hebben we niets weggegeven”. Behalve dan in de 66e minuut, toen Sacha Banse met een wondermooie vrije trap het openingsdoelpunt van Alexis De Sart uitwiste. Drie minuten later zorgde Ivann Botella al voor de 2-1, waarna Mickaël Biron de klus afmaakte.

“Een doelpunt dat uit de lucht kwam vallen”, verwijst Euvrard naar de gelijkmaker van Banse. “Gelukkig haalden mijn jongens meteen de juiste reactie boven. We hebben een tandje bijgestoken, dat is natuurlijk veel beter dan je luciditeit verliezen. Dat is iets positiefs dat ik meeneem naar de volgende wedstrijden”.

Toekomst van voorzitter Dailly is onzeker

Alle positiviteit is uiteraard welkom tijdens deze (bijna) laatste rechte lijn richting het seizoenseinde, want het ging er de voorbije weken stormachtig aan toe in het Edmond Machtensstadion. Vorige maand kreeg sportief directeur Julien Gorius de bons, nu oogt ook de toekomst van voorzitter Thierry Dailly, die sinds de verkoop van de club aan John Textor minderheidsaandeelhouder is geworden, onzeker. “Ik denk dat het aan ons is om een voorbeeld te stellen op het gebied van eenheid. Maar wij willen toch vooral onze focus leggen op onze eigen verantwoordelijkheden, namelijk het sportieve. Over alle zaken die zich boven onze hoofden afspelen, hebben wij toch geen controle. De spelers knokken voor elkaar én voor onze supporters, om allemaal samen iets magisch te bekomen. Dat is uiteindelijk het beste antwoord op alles”, besluit Euvrard.

AANGERADEN
Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten

Meest gelezen uit de buurt