Voetbal  1ste provinciale Svelta Melsele - Heikant Zele 6-2

Mathias Smet pakt met Svelta Melsele tweede periodetitel: “Nu moeten we ook verder kijken”

Svelta Melsele wist zes keer te scoren en won zo vlot de tweede periodetitel.© EWT

Beveren-Waas -

Svelta Melsele heeft de tweede periodetitel beet. Het ganse team lag er al weken op gebrand om deze tussentijdse onderscheiding binnen te halen maar toch had men, achteraf gezien ten onrechte, schrik om puntenverlies te lijden tegen Heikant Zele. Svelta verpletterde de bezoekers met vooroorlogse cijfers.

Dirk Van Bruysel

De wedstrijd was amper twee minuten bezig toen Yannick Braem onderuit werd gehaald in de zestien en Spies deze kans, vanop de stip, niet onbenut liet. Soufiane Zahriou zou even later weliswaar opnieuw gelijkstellen, maar even later zorgde Braem al meteen voor de 2-1-ruststand. Na de rust trok Melsele door. Braem en Arno Van Bergen zorgden voor ruime winstcijfers ook al scoorde Zahriou nog een tweede keer.

“Een periodetitel is een tussentijdse onderscheiding die leuk meegenomen is”, zegt Mathias Smet. “Het is een mooi moment in een competitie. Een terechte ook, want in tien wedstrijden zonder nederlaag speelden we maar twee keer gelijk en dat is toch een sterke prestatie. Al moet ik toegeven dat vandaag onze eerste helft één van onze minste dit seizoen al is. We gingen weliswaar rusten met een 2-1-score op het bord maar zijn toch enkele keren goed weggekomen. Na de rust stond er een ander Svelta tussen de lijnen. We speelden plots sterk aan de bal en wanneer de tegenstander het niet meer kon belopen vielen de doelpunten. We straften alle foutjes van Heikant steeds af. Dit was het voetbal dat ik wil zien.”

“Nu we deze periodetitel hebben moeten we ook verder kijken. We staan nu in de top drie op amper vier punten van de leider. Nu moeten we zo hoog mogelijk mikken. Met komend weekend Sint-Denijs Sport, dan KSK Beveren in ons eigen huis en nadien nog Zottegem staan er nu drie enorm belangrijke matchen op onze kalender.”

Heikant-kamp likt wonden na afloop

“De eerste helft verliep vrij evenwichtig”, blikt Soufiane Zahriou terug. “We kregen inderdaad al snel een terechte strafschop tegen, maar op counter kon ik een assist van Poppe binnenduwen. De 2-1 viel nadien te snel. Een rare goal trouwens. Toch voelden we dat het kon maar we zitten nu eenmaal in de hoek waar de klappen vallen en dan krijg je zo van die situaties waar je er meteen twee of drie rond de oren krijgt. De uitslag is hoe dan ook overdreven.”

“Het is inderdaad moeilijk om daar onderaan weg te geraken”, gaat Zahriou verder. “We voetballen al weken goed mee maar details zijn dikwijls beslissend en die draaien steeds in ons nadeel uit. Ons mooie voetbal rendeert niet. De komende weken moeten we nog meer dan voorheen trachten de nul te houden. We moeten een blok zetten en dan af en toe trachten te scoren. De komende weken moeten we alleszins punten beginnen pakken. Dat het niet makkelijk zal zijn weten we want volgende week treffen we al meteen Berlare en ook dat is een enorm sterke ploeg. Maar kom, we moeten wekelijks knokken voor wat we waard zijn. Nog tien matchen alles geven en onze supporters nog wat voetbalvreugde bezorgen.”

Aangeboden door onze partners